Елха на доброто привлече десетки благодетели 48 деца от приемни

...
Елха на доброто привлече десетки благодетели 48 деца от приемни
Коментари Харесай

Коледно чудо завладя Бургас, щедри дарители радват с подаръци за 48 деца от приемни семейства

„ Елха на положителното ” притегли десетки благодетели

48 деца от приемни фамилии от региона ще получат дарове. Те са обезпечени от великодушни донори, присъединили се в благотворителната самодейност " Елха на положителното ", която се организира за осми път.

Тя има за цел да зарадва деца в риск на територията на всички 13 общини в региона. Тази година „ Елха на положителното “ притегли десетки благодетели, заяви кореспондентът на NovaNews Елена Танева.  

Елхата в просторното предверие на постройката на регионалната администрация е отрупана с дарове, добави тя.
 Всяка година разширяваме кръга на донорите и елхата става все по-богата, каза Антония Месерджиева
„ Изключително съм признателна, че всички регионални шефове до момента с отворено сърце одобряват концепцията и ние всяка година организираме акцията в интерес на децата в риск от занемаряване “, сподели пък координаторът на „ Надежда и домове за децата ” Антония Месерджиева.

" Включиха се и учебни заведения. Очакваме да се включат и студентите от университета „ Асен Златаров ” от компетентност „ Социална педагогика ”, добави тя.

„ Всяка година разширяваме кръга на донорите. Елхата става все по-богата “, посочи Месерджиева.

Подаръците са предопределени за 48 деца от приемни фамилии и за децата и фамилиите, с които работят отделите за „ Закрила на детето ” от региона, посочи тя.

„ Няма по какъв начин човек да не се включи в една такава традиция, която има ужасно въздействие върху деца, които не са имали шанс в живота ”, добави регионалният шеф на Бургас Пламен Янев.

Тази година доста от хората, които подаряват подарък на дете, пожелават да останат анонимни. Участват цели общини, администрации и неправителствени организации. 

Сред подаръците има и хранителни пакети с ориз, брашно и олио, само че най-вече с движимости за децата – дрешки, играчки, памперси, разясни Танева. Социалните служащи са първите, които ще видят лицето на щастието, детската усмивка и ще припомнят, че Коледното знамение съществува, сподели още тя. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР