Елена Рибакина стартира победоносно кампанията по защита на титлата си

...
Елена Рибакина стартира победоносно кампанията по защита на титлата си
Коментари Харесай

Шампионката продължава на Уимбълдън: Рибакина загуби сет, но оттам насетне беше безпогрешна

Елена Рибакина започва победоносно акцията по отбрана на купата си на Уимбълдън. Казахстанската представителка срещна привидно непредвидени проблеми в мача си със международната номер 49 Шелби Роджърс, само че в хода на конфликта прогресивно подобряваше играта си и съумя да избегне голямата сензация, сътворявайки цялостен поврат - 4:6 6:1 6:2. 

С триумфа си третата сложена в схемата се класира за втория кръг в All England Club, където идващото тестване на пътя ѝ към отбрана на трофея от най-стария тенис шампионат се явява победителката всред Ализе Корне и " щастливата губеща " Нао Хибино.

Началото на дуела се оказа изпълнено с неточности за международната номер три, която очевидно се нуждаеше от време за акомодация към играта на закрито, поради проливния дъжд в британската столица, и в тези минути американката се възползва, с цел да реализира ранен пробив. Постепенно с течение на времето Рибакина образно усъвършенства позицията си в разиграванията и стартира решително да господства в по-дългите замени, които завършваше с печелившо отиграване, но сервисът се трансформира в огромното оръжие за международната номер 49, която отрази единствения брейкбол, разкрил се пред противничката ѝ, и се приближи на единствено сет разстояние от поднасянето на изненадата.

С настъпването на втората част етническата рускиня закупи още по-агресивна позиция в миговете си на ретур и взимаше рано топката, което ѝ даваше нужното игрово преимущество, с цел да управлява темпото на срещата и на бърза ръка заличи отрицателните си моменти до момента в мача, печелейки пет следващи гейма. Началният удар на международната номер три също проработи на нормалното си високо равнище и асовете в нейния актив започнаха да се натрупат прогресивно, при което тя нямаше каквито и да било съмнения, с цел да възобнови равенството в обособените сетове.

Съотношението на силите от последния половин час на корта остана непроменено и защитаващата шампионка все по този начин решително организираше офанзивните си акции, като използваше форхенда си в завършека на своите офанзиви, който функционираше на нужното ниво и пробивът на сметката ѝ не закъсня. Роджърс въпреки всичко не позволи да се съобщи без борба и стабилизира подаването си, разписвайки се в резултата, но силите ѝ надалеч не стигнаха да окаже някакво напрежение върху Рибакина, която продължи наказателната си акция и още при сервис на американката постави точка на разногласието в дуела.

Rybakina roars back!

Defending champion Elena Rybakina came from a set down to beat Shelby Rogers 4-6, 6-1, 6-2
— Wimbledon (@Wimbledon)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР