Елемент от космическа ракета е паднал близо до малък китайски

...
Елемент от космическа ракета е паднал близо до малък китайски
Коментари Харесай

Част от космическа ракета падна до малък град в Китай

Елемент от галактическа ракета е паднал покрай дребен китайски град малко след изстрелването си, оповестява сп. Popular Mechanics. Инцидентът е станал на 12-ти януари т.г. в югозападната част на страната. Няма данни за потърпевши или опустошения.

Елементът е един от четирите стартови мотора на ракетата Long March 3B. Те се отделят от главния корпус малко след изстрелването. Ракетата е извела в орбита два спътника за навигация и тази процедура е предходна сполучливо.

另外一段视频 pic.twitter.com/jBoKBuJt7b
— ChinaSpaceflight (@cnspaceflight) January 12, 2018
Самото обособяване на стартовите мотори също е минало сполучливо. Един от тях обаче пада покрай град Ксиангду, който се намира на към 700 км. от стартовата площадка.

Жителите в региона са били известени авансово, че сходен случай е вероятен. Практика в страната е в дните преди изстрелване на ракета да се дефинират региони, в които може да паднат парчета и жителите там да бъдат уведомявани авансово.

Here's the end of the close-up video of the booster that fell from the Long March 3B today. There's bang then everyone runs away. Gets them away from the hydrazine for a while at least... pic.twitter.com/CbYKkDsvsO
— Andrew Jones (@AJ_FI) January 12, 2018
Именно по тази причина е имало хора, които са били подготвени да запишат на видео протичащото се. Някои от тях по-късно са отишли и на самото място на рухването на мотора, което е напълно покрай града.
Това надалеч не е първият случаи на сходен случай в страната. През 2016 година детайл от обвивката на Long March 3B падна на земеделска земя. През 2015 година детайл от мотора на Long March 4C пък пада върху къща, за благополучие без потърпевши хора. Затова нормално галактическите площадки са покрай море или океан, с цел да могат отломките да падат надалеч от обитаеми региони. Някои от площадките в Китай обаче са във вътрешността в страната от съображения за сигурност, оповестява GBTimes.

Източник: Vesti.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР