Електрозахранването е възстановено в повечето точки, засегнати от бурята, като

...
Електрозахранването е възстановено в повечето точки, засегнати от бурята, като
Коментари Харесай

Росен Христов: Електрозахранването в повечето засегнати от вчерашната буря места е възстановено

" Електрозахранването е възобновено в множеството точки, наранени от бурята, като на доста места се употребяват краткотрайни трасета ". Това съобщи министърът на енергетиката Росен Христов пред медии в Бургас. По думите му огромните провали са по 110-киловолтовата мрежа, като 12 електрически стълба са паднали.
" Предварителната оценка е, че за възобновяване им ще са нужни към 2 месеца. Изискал съм още на следващия ден да ни бъде показан график и дружно с спешния щаб да намерим вид за по-бързо решение ”, добави Христов. Според него казусът е сериозен и не може да се разчита на различните трасета, поради наближаването на отоплителния сезон.

“Екипите демонстрираха дарба бързо да се провеждат, през нощта бяхме по отношение на спешния център на EVN, за което им благодаря, както и на кмета на Бургас господин Николов и регионалния шеф госпожа Нейкова ”, сподели още министърът. Заедно с тях той посети рибно пазарище в Бургас, чиято продукция е била застрашена поради спирането на тока вследствие на бурята. “Температурата за замразените артикули беше сериозна. В момента електрозахранването е възобновено. Поради тази причина желая да изкажа признателност в лицето на страната - министъра на енергетиката Росен Христов, кмета Димитър Николов и регионалният шеф проф. Мария Нейкова за намесата и бързата им реакция. В залите има продукция за общо към 5 млн. лв. ”, сподели притежателят на борсата Ивайло Русинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР