Електронното здравно досие съдържа здравната информация за всеки от нас,

...
Електронното здравно досие съдържа здравната информация за всеки от нас,
Коментари Харесай

Достъпът до медицинското ни досие ще се осъществява след като дадем съглаие

Електронното здравно досие съдържа здравната информация за всеки от нас, записана в националната здравно-информационна система. Първият запис за едно бебе са данните от неговото раждане. Досието включва още ЕГН, информация за извършени медицински прегледи, резултати от проучвания, постъпвания в болница, направени имунизации, предписвани медикаменти, заявен отвод от донорство при положение на гибел, контакт на близки на съответния човек. 

 

Към момента достъп до своето досие имат единствено притежателите на дипломиран електронен автограф. Такъв достъп ще имат лечебни и здравни заведения, застрахователни сдружения, както и държавни органи в избрани случаи.Това ще става след обещано единодушие от индивида, като методите за това включват онлайн сключване или подаване на електронен документ с електронен автограф, потребление на техническо средство за електронен автограф, сключване на книжен документ. 

 

При незабавни положения, които изискват здравна помощ, досието ще бъде налично без такова единодушие. Специалистите ще могат да ревизират кръвната група на човек, алергии, направени имунизации, прекарани тежки инфекциозни болести, хронични заболявания, провеждано сега лекуване, както и контакт с непосредствен човек, към който да се извърнат.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР