Електронните цигари са широко използван метод в Европа за спиране

...
Електронните цигари са широко използван метод в Европа за спиране
Коментари Харесай

80% от пушачите, преминали към електронни цигари, спират да пушат напълно

Електронните цигари са необятно употребен способ в Европа за прекъсване на цигарите.

Това потвърждава и последното изследване на Европейската Вейп Асоциация (Independent European Vape Alliance ) измежду повече от 3300 консуматори на електронни цигари.

Данните са повече от безапелационни:

* 81 % от вейпърите са спрели след това изцяло използването на тютюн.
* 12% са понижили пушенето благодарение на електронни цигари.
* 86 % от участниците одобряват, че електронните цигари са по-малко нездравословни за тях от стандартните цигари.
* Само 2% считат, че електронните цигари са равни или по-вредни от стандартните цигари.
* Около 65% от вейпърите в Европа употребяват ароматни течности.

Разнообразието от усети също е една от значимите аргументи вейпърите да употребяват електронни цигари.

* 40 % от тях употребяват течности с мирис на плодове.
* 25 % избират други сладки усети.
* 35% избират течности с усет на тютюн.

Участниците в изследването са безапелационни, че в случай че бъдат неразрешени течните аромати, ще си ги купуват на „ черно “ или още веднъж ще пропушат цигари.

„ Забраната на усети би трябвало да се заобикаля непременно, тъй като това би предиздвикало доста вейпъри да купуват нерегламентирани артикули на черния пазар или да стартират да пушат още веднъж. И това би заплашило огромната опция доста повече пушачи да спрат да пушат благодарение на електронната цигара”, аргументира се Дъстин Далман, президент на Европейската Вейп асоциация.

* 31 % декларират, че ще купуват други течни аромати на черния пазар.
* Само 20 % от вейпърите биха минали към аромати на тютюн.
* 9 % даже биха почнали да пушат още веднъж.

Европейската вейпинг промишленост работи интензивно, с цел да увеличи осведомеността, че техните артикули не могат да се съпоставят с цигарите и че слагането им под същите ограничавания в действителност може да донесе повече щета, в сравнение с изгода.
 80% от пушачите, минали към електронни цигари, стопират да пушат изцяло

От Асоциацията цитират научни доказателства, че електронните цигари са доста по-малко нездравословни от цигарите.

„ Но това не се схваща добре от обществото. По-голяма част от хората имат вяра, че електронните цигари са нездравословни като пушенето. Това има последствия за публичното здраве - в случай че на пушачите не им бъде дадена точна информация за относителния риск, множеството просто ще продължат да пушат. Цената на това неправилно усещане ще се мери в изгубени животи “, предизвестяват съперниците на стандартното пушене.

Хората пушат поради никотина, само че умират от катрана

Вейпингът може да избави безчет човешки животи, с помощта на неналичието на въглероден оксид и катран в тези артикули, безапелационни са учени от три американски университета.

Д-р Дейвид Ейбрамс от Нюйоркския университет, дружно с сътрудници от Университета в Небраска и Университета във Върмонт откриват, че никотинът, въпреки и пристрастяващ, не е главният извършител на рак и сърдечно-съдови, белодробни и респираторни болести, следени при стандартните пушачи поради вредата от цигарения пушек.

Резултатите от неотдавна оповестеното изследване „ Минимизиране на вредата и надзор на тютюна: Преосмисляне на публичните възгледи за използването на никотин за бързо избавяне на животи “ демонстрира, че вейпингът служи като по-малко рискова опция на стандартното пушене.

Експертите откриват, че катранът в тютюневия пушек води до запушени артерии и дихателни пътища, както и запушвания в белите дробове. Освен това димът от цигарите съдържа и въглероден окис, който може да бъде гибелен. А в парата на електронната цигара тези субстанции липсват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР