Електронните джаджи остават най-търсени от потребителите на платформата за покупки

...
Електронните джаджи остават най-търсени от потребителите на платформата за покупки
Коментари Харесай

Телефони, видеоигри, коли - какво търсеха потребителите в OLX

Електронните джаджи остават най-търсени от потребителите на платформата за покупки и продажби olx.bg и в последния месец на 2017 година. Интересът към електрониката се усилва осезаемо спрямо предходния месец и търсенията са с 40 хиляди повече до над 287 хиляди, демонстрират данните на платформата, предоставени на " Дневник " като част от взаимния план за онлайн търговията OLX география.

Iphone, Playstation, BMW, Nike и Аdidas са най-търсените думи в уеб страницата през предишния месец (облакът от думи може да видите в интерактивната карта).

Същевременно понижава интереса към втората по известност категория - " Автомобили и авточасти ", само че и тук се означават близо 210 хиляди търсения. Сред най-популярните категории остават и " Мода ", " За бебето и детето " и " Спорт, книги и занимание ". През декември ползата към стоките от категория спорт и занимание се усилва и тя се подрежда на четвърто място по желания с близо 78 хиляди търсения.

Най-активни в търсенията са потребителите от Северна България, както и в столицата и софийска област. Висока е интензивността и във Варна, Пловдив, Стара Загора (вижте картата).

Най-голямо е търсенето на електроника в областите Разград, Търговище, Варна, Русе и Велико Търново (данните за всяка област се пресмятат на глава на населението). В Перник, София-област, Пазарджик, Кюстендил и Монтана най-желани са колите и авточастите. И през декември Ямбол остава единствената област, където повече от всичко друго се търсят стоките от категория " Мода ".

Повече данни вижте в създадената от OLX и " Дневник " интерактивна карта OLX география. Тя демонстрира потребителската интензивност по области и най-търсените артикули за месеца, както и най-предлаганите от продавачите артикули и услуги. В мобилната версия за по-удобно прилагане виждате най-търсените категории артикули по области.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР