Електронната търговия се развива стремглаво, а наборът от онлайн магазини

...
Електронната търговия се развива стремглаво, а наборът от онлайн магазини
Коментари Харесай

Предизвикателствата пред онлайн магазините

Електронната търговия се развива стремително, а наборът от онлайн магазини в разнообразни сфери доста пораства. Това се дължи на обстоятелството, че цифровото пространство дава доста основни преимущества, като опция за бързо разгръщане на бизнеса на национално и даже интернационално равнище и доста други. 

Въпреки това, пред притежателите на онлайн магазини стоят някои усложнения, които експертите от БигАрена ще споделят по-надолу в публикацията.

Трудности със депозиране на стоките

Една от главните компликации е складирането на стоките, разясняват от Bigarena. Ако бизнесът занапред се разраства и е нает или ще се наема склад, където да се съхраняват, преди всичко би трябвало да се намерения за избор на помещение, след което – за ефикасното му ръководство.

Голямо предизвикателство пред притежателите на онлайн магазини е тъкмо това – построяването на вярна система за следене на наличностите, автоматизацията на процесите и завеждането на огромен размер стока.

Недостатъчен човешки запас за осъществяване на поръчките

В основата на огромен % от усложненията пред онлайн магазините стои човешкият запас. В общия случай, това е по този начин заради незадоволителния брой на чиновници. От тук се пораждат следните проблеми:

1. Забавяне при обработката на поръчките

При струпване на повече поръчки, те мъчно може да се обработят незабавно, поради дефицитът на чиновници, които работят в онлайн магазина.

2. Доставката не се прави в посоченото време

Когато човешкият запас е непълен, целият развой ще се реализира със забавяне. Преди да се пристъпи към завършване на поръчката на клиента и доставката на стоките, би трябвало да се премине през няколко процеса – асортимент на продуктите, пакетиране, оформяне на товарителници и доста други.

3. Затруднение на изпращането на стоките в чужбина

Ако не се употребяват фулфилмънт услуги, каквито се оферират в Bigarena.net, опцията за изпращане на поръчките в чужбина ще бъде минимална и съпроводена с голям брой провокации. Доставката на поръчките в България е улеснен развой, само че на интернационално равнище мъчно биха се изпълнили в период без помощта на компания за осъществяване на спедицията.

4. Трудност при следене и поддръжка на наличностите

Когато няма задоволително личен състав, доста евентуално е да има пропуск при завеждането на складовата наличност заради неспособност от систематична обработка.

5. Загуба на доверието на клиентите

Времето е основно за обслужването на клиентите. Като резултат от съответното закъснение при приемането, осъществяването и доставянето на поръчките, може да се загуби доверието на клиентите в онлайн магазина и даже да се намали доста финансовият резултат.

За да се оправят с провокациите, притежателите на онлайн магазини би трябвало да се погрижат за тези основни аспекти – да изберат вярното съоръжение за усъвършенстване на всички процеси, да се възползват от 3PL и 4PL способи на търговия и да изградят вярна система за работа. Така ще може да се съблюдават заложените периоди и да се завоюва лоялността на потребителите към дадения бизнес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР