Електронната система за прием в първи клас за общинските училища

...
Електронната система за прием в първи клас за общинските училища
Коментари Харесай

Отварят електронната система за прием на първокласници във Варна на 2 юни

 Електронната система за банкет в първи клас за общинските учебни заведения на територията на община Варна отваря на 2-ри юни от 10 ч. Крайната дата за кандидатстване е 8-ми юни до 23,59 ч. В 37 общински учебни заведения са основани условия за банкет на подлежащите първокласници в 132 паралелки, оповестяват от дирекция " Образование и юношески действия “ към Община Варна.

Водещ аршин за банкет в първи клас е близостта до учебното заведение по непрекъснат или сегашен адрес на детето. При регистрация на заявката се прави автоматизирана инспекция в местна база данни " Население ". Всеки родител може да подреди в заявката до 10 учебни заведения. Близнаците вземат участие в класиране с един входящ номер и едно заявление.

При сполучлива регистрация родителят получава генериран от електронната система входящ/регистрационен номер. На място в Община Варна, гише 13, се прави подаване на заявки единствено за деца – които нямат адресна регистрация във Варна, са жители на друга страна и нямат ЕГН, единствено ЛНЧ и при положение, че при подаване на заявление електронната система за банкет не открие данни за детето или адресната регистрация на детето е направена след 10-ти май 2020г.

Класирането ще бъде оповестено до 17 ч. на 11-ти юни, а записването ще се прави в интервала от 12-ти до 16-ти юни в учебното заведение, в което е признато детето. Във връзка с провеждането на националното външно оценяване – VII клас, на 15-ти юни, записването на този ден ще става след 15:30 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР