Електроенергийният сектор е най-големият източник на вредни емисии в ЕС

...
Електроенергийният сектор е най-големият източник на вредни емисии в ЕС
Коментари Харесай

Цената на въглеродните емисии в Европа удари нов рекорд заради въглищата

Електроенергийният бранш е най-големият източник на нездравословни излъчвания в Европейски Съюз

Цената на квотите за въглеродни излъчвания в Европа удари нов връх, защото енергийната рецесия в района докара до нарастване в търсенето на някои от най-замърсяващите околната среда горива.

Потреблението на въглища и петролни деривати на континента скочи, с цел да могат да продължат работата си електроцентралите и фабриките, до момента в който потоците от по-незамърсяващият природен газ към континента са мощно лимитирани. Това заплашва да усили въглеродния отпечатък на Европа тази година, даже и в случай че се стигне до затваряне на предприятия и централи поради високите цени на горивата, предава.

"Тъй като изгарянето на въглища и мазут замърсява повече от природния газ, даже незначително им потребление като заместители е от голяма важност ", споделя Марико О'Нийл, анализатор в BloombergNEF.

 EU`s carbon price nears a record high

Електроенергийният бранш е най-големият източник на нездравословни излъчвания в Европейски Съюз и резултатите от прекосяването към по-замърсяващи околната среда източници биха били сложни за обезвреждане.

Това се отразява в цената въглеродните квоти на Европейски Съюз, която се повиши до рекордните 99.22 евро (99.73 долара) за метричен звук в петък. Въглеродните квоти на Англия и цените на въглищата също удариха нови върхове.

През февруари Европейската комисия показа Допълнителен делегиран акт за климата по Регламента за таксономията, с който нуклеарната сила и природния газ са включени в преходния интервал към чиста сила.

Понастоящем Русия продължава да понижава доставките на газ към Европа. Така, даже Германия, която бе избрала последователно да се откаже от атомните си централи, обмисля да отсрочи затварянето на трите към момента работещи атомни централи в страната и премисля позицията си във връзка с нуклеарната сила.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР