Електрическо късо съединение е най-вероятната причина за пожара в катедралата

...
Електрическо късо съединение е най-вероятната причина за пожара в катедралата
Коментари Харесай

Късо съединение най-вероятно подпалило Нотр Дам

Електрическо късо съединяване е най-вероятната причина за пожара в катедралата " Нотр Дам " във Франция, счита чиновник на правосъдната полиция.
 Още няколко минути в огъня и Нотр Дам щеше да рухне  Пожарът в Нотр Дам евентуално е акцидент, разгласи прокурорът на Париж
Служителят, представен от АП, е поискал да резервира анонимност, тъй като няма право да изнася информация поради настоящото следствие. Той обаче твърди, че катедралата към момента е рискова, поради което то буксува - следователите към момента не могат да работят на терен поради риска за живота им.

Вековната готическа катедрала - част от международното културно завещание на ЮНЕСКО - към момента се укрепва с дървени дъски, с цел да се поддържат някои елементи от засегнатите стени.

Пожарът избухна на 15 април и часове наред стотици пожарникари се бориха с огъня. Опасенията, че ще рухне цялата катедрала, за благополучие не се оправдаха - главната структура наподобява непокътната. Двете правоъгълни кули към момента се открояват в парижкото небе, а огромният каменен свод остана на върха на тежките стени, поддържани от солидни аркбутани. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР