Електрическият товарен автомобил Tesla Semi продължава да поставя нови рекорди

...
Електрическият товарен автомобил Tesla Semi продължава да поставя нови рекорди
Коментари Харесай

UPS постави нов рекорд, като поръча 125 електрически товарни автомобила Tesla Semi наведнъж

Електрическият товарен автомобил Tesla Semi продължава да слага нови върхове по предварителни поръчки, макар че първите доставки би трябвало да стартират през 2019 година.
След производителя на бира Budweiser, на газирани напитки PepsiCo и на дистрибутора на хранителни артикули Sysco, своето предпочитание да закупи 125 броя Tesla Semi съобщи най-голямата американска компания за доставки UPS .

Директорът на UPS по осведомителни технологии Хуан Перес разяснява това събитие по следния метод:

“От половин век UPS е водач по тестването и внедряването на нови технологии, повишаващи успеваемостта на доставките. Ние с неспокойствие чакаме да разтеглим взаимната си работа с Tesla с цел да подобрим сигурността, да понижим нездравословното влияние върху природата и да понижим експлоатационните разходи”.

UPS е възприела нова тактика, съгласно която, към 2020 година всеки четвърти автомобил би трябвало да употребява различно гориво – електричество, водород и така нататък

Компанията има намерение да размени 1500 от своите типичен дизелови камиони за доставки с електрически аналози и към този момент е поръчала няколко екземпляра и от концерна Daimler. Това най-вероятно е моделът FUSO eCanter.

UPS разполага с към 108 000 товарни автомобила.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР