Елегичната драма Земя на номади - разказ за пътешествие из

...
Елегичната драма Земя на номади - разказ за пътешествие из
Коментари Харесай

"Земя на номади" с приза за най-добър филм на Гилдията на продуцентите

Елегичната драма " Земя на номади " - роман за странствуване из американския Запад на фона на стопански разтърсвания, затвърди статута си на любимец за " Оскар ", спечелвайки водещия приз за най-хубав филм на 32-рите годишни награди на Гилдията на продуцентите, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Земя на номади " на Клои Чжао става едвам вторият филм, режисиран от жена, който печели топ оценката " Дарил Ф. Занук " на продуцентската колегия. Първият е " Войната е опиум " на Катрин Бигълоу през 2010 година

В отсрочения, виртуален и доста дълъг награден сезон, който минава под знака на коронавирусната пандемия без нормалната пищност, да бъде откроен любимец се оказа предизвикателство. Ако някой филм въпреки всичко може да претендира за тази купа, това е " Земя на номади ", отличен със " Златен глобус " за най-хубава драма.

Клои Чжао също е считана за водещ кандидат за " Оскар " в режисьорската категория. Ако завоюва, тя ще стане едвам втората жена, печелила премията на американската киноакадемия за най-хубав режисьор, още веднъж след Бигълоу.

Драмата " Земя на номади ", снимана с бюджет под 5 милиона $ и с доста непрофесионални артисти, се явява необикновен нискобюджетен призьор на Гилдията на продуцентите, която нормално награждава по-мащабни продукции.

" В година, в която всички водихме изолиран живот и филмите се оказаха жизненоважни, се гордеем, че създадохме филм за общността и за това, което ни свързва ", сподели продуцентът Питър Спиърс, приемайки премията в авансово записано известие в границите на виртуалната гала.

Отличията на продуцентската колегия, в която членуват 8000 експерти, са считани за сериозен знак за триумф на " Оскар " -ите. Професионалната организация е планувала сполучливо 10 от последните 13 носители на наградата на Академията за кинематографично изкуство и просвета за най-хубав филм. Миналата година обаче двете организации се разминаха в избора си - продуцентската колегия избра за най-хубав филм военната драма " 1917 ", а киноакадемията - обществената ирония " Паразит ".

Спечелвайки наградата на Гилдията на продуцентите, анимацията " За душата " на студио " Пиксар " също затвърди позицията си на любимец за " Оскар " в съответната категория.

Сред останалите отличници на продуцентската колегия се подредиха документалният филм " Моят преподавател октоподът ", телевизионната трагична поредност " Короната " и комедийният сериал " Шитс Крийк "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР