Елбетица - така е озаглавена новата изложба на художника Греди

...
Елбетица - така е озаглавена новата изложба на художника Греди
Коментари Харесай

Греди Асса показва новата си изложба "Елбетица" в галерия "Прегърни ме"

Елбетица " - по този начин е озаглавена новата галерия на художника Греди Асса, която се открива довечера в 18 ч. в София.

За хазаин създателят е избрал изложба " Прегърни ме " на столичната улица " Раковски " 63. Новото културно пространство отвори порти през декември предходната година и е част от активността на съдружие " Прегърни ме ", което към този момент 15 години работи с деца без родители и развива креативните им заложби и качества.

В четвъртък феновете на Греди Асса могат да видят в галерията и документалния филм за него - " Другото земно кълбо ", част от поредицата на Българска национална телевизия " Умно село ". Прожекцията стартира в 19 ч., а цената на билетите е 10 лева

" Усилието да се добереш до нещо като лоно на необхватната тайнственост, изтъкана от легенди, поверия, митове, предания, вкарва в преддверието на тайната на идентичността - национална, групова, персонална Трябва да се изгубиш, с цел да се намериш, може би по-мъдър, по-омиротворен, по-благодарен ", споделя художникът за изложбата, носеща името на един от най-популярните орнаменти в българското везмо.

Картините могат да бъдат прегледани до 31 март.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР