Преподавателите работят с, а не срещу AI в класната стая

...
Ела наесен, ще има нов ученик в много класни стаи:
Коментари Харесай

Ела наесен, ще има нов ученик в много класни стаи: Версия на изкуствен интелект или голям езиков модел (LLM) като ChatGPT, който може да имитира човешкия интелект .

Докато няколко училищни района направо забраниха на учениците да използват AI, други институции молят учителите да използват собствената си преценка. И вместо да се опитват да работят срещу ИИ, някои преподаватели доброволно го въвеждат в класната стая.

„Моето мнение е, че е мое задължение и отговорност да разкрия и потопя студентите в тези генеративни AI инструменти“, каза Дан Уанг, професор по социология в Columbia Business School пред CBS MoneyWatch. Той каза, че университетът е оставил на инструкторите да решат как да работят с или срещу ИИ.

ИИ има огромен въглероден отпечатък. Може ли технологията да се бори и с изменението на климата? Nvidia, която се стреми към експлозивен растеж в AIRise на AI, кара участниците да се страхуват за работните си места

„Причината е, че MBA студентите, на които преподавам, ще навлязат в работната сила след около 10 месеца, и те често ще работят в компании и организации, които насърчават служителите да използват генеративни AI инструменти“, каза Уанг.

Предимства и ограничения

Уанг отбеляза, че има колеги, които възприеха противоположния ход, като вместо това избраха да ограничат учениците да използват AI колкото е възможно повече.

Но Уанг смята, че това е загубена битка на много фронтове. От една страна, той казва, че технологията е невъзможно да бъде напълно овладяна. Второ, той вярва, че ако се опита да направи това, ще направи лоша услуга на учениците си.

„Класната стая е мястото, където да помогнем на учениците да разберат предимствата и предимствата на инструментите и, чрез собственото им използване, техните ограничения“, каза Уанг. „Колкото повече студенти разбират за какво могат и за какво не могат да използват тези инструменти, толкова по-удобно ще се чувстват на работното място.“

Задачите, които дава, изискват от студентите да използват AI платформи като изследователски асистенти , например.

„В моя клас повечето задачи и упражнения, изпълнявани в клас и извън него, включват някакъв аспект на генеративния AI, който е необходим“, каза той. „Те варират от взаимодействие с персони, които са били обучени на персонализирани генеративни AI модели, и използване на AI като творчески помощник.“

Това, което той няма да направи обаче, е да разчита на AI, за да оцени или по друг начин да оцени работата на неговите ученици.

„Искам учениците да знаят, че ме е грижа много за работата им и обръщам цялото си внимание на работата, която изпращат“, каза той.

< h2>„Игра в задънена улица“

Греъм Глас, експерт по изкуствен интелект и основател и главен изпълнителен директор на Cypher Learning, компания, която предоставя базирани на изкуствен интелект учебни платформи за училища и фирми, е съгласен, че опитът да се ограничи използването на изкуствен интелект е загубена битка.

Решението, както той го вижда, е да се „промени начина, по който се оценява работата на учениците“.

„Проверката на студентско есе фраза по фраза, търсенето на краден или изкуствено произведен език, е игра в задънена улица“, каза той пред CBS MoneyWatch. „Няма печалба в един ескалиращ конфликт между коварни ученици и преуморени инструктори. Учениците винаги ще се изкушават да „оставят ChatGPT да го направи“ и никой полицейски софтуер няма да бъде херметично възпиращо средство.“

< p>Той съветва инструкторите да обмислят как AI може да бъде добавка.

„Мисля, че просветените преподаватели ще кажат неща като „изискване на този курс е да използвате AI, защото видовете оценки, които ще ви дам, не можете без него.“< /p>

Ако преподаваше в клас, вместо да възлага на учениците да напишат есе, Глас би ги помолил да напишат книга, с помощта на асистент с изкуствен интелект, разбира се.

„Бих казал, че трябва да напишете цяла книга с 15 глави, епилог, пролог и да накарате петима други ученици в класа да я прегледат за оригиналност, достоверност и стил на писане“, каза Глас.

Това ще принуди учениците да мислят креативно за това как да използват AI, включително какви подкани да го захранват.

„Това ги свиква с това, което е възможно, когато хората се обединят с AI,“ — каза Глас. „Това ги тласка да бъдат по-креативни от всякога, като същевременно ги подготвя за ерата на AI.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР