ЕЛ КОБР, Куба — Рамон Ниблас впери просълзените си очи

...
ЕЛ КОБР, Куба — Рамон Ниблас впери просълзените си очи
Коментари Харесай

Богородица на милосърдието обединява всички кубинци — католици, последователи на Сантерия, изгнаници и тези обратно на острова

ЕЛ КОБР, Куба — Рамон Ниблас впери просълзените си очи в дребната златна скулптура, обичана икона на Покровител на Куба. Шепнейки, той помоли Богородица на милосърдието от Кобре за знамение: Моля, спасете болния му наследник.

„ Дойдох да се помоля за здравето му “, сподели Ниблас, кубинец, живеещ в Бразилия, който пропътува хиляди километри до базиликата в източна Куба, място за поклонение, сгушено в сянката на планината Сиера Маестра.

Той седеше на литургия, прегръщайки ръката си към 26-годишния Ернандо Ниеблас, доктор, подложен на лекуване от левкемия. Те бяха измежду хилядите, които посещават светилището всяка година, търсейки застъпничеството на Дева Мария за най-отчаяните си паники и благодарейки за техните благословии.

Богородица на милосърдието е от решаващо значение за католицизма в Куба, която потисна религиозната процедура, откакто стана атеистична страна след революцията от 1959 година Тя се трансформира в световна страна при започване на 90-те годи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР