Ел Би Булгарикум“ вече работи на максимален капацитет и със

...
Ел Би Булгарикум“ вече работи на максимален капацитет и със
Коментари Харесай

Ел Би Булгарикум“ вече работи на максимален капацитет и със 100% българско мляко

„ Ел Би Булгарикум “ към този момент работи на оптимален потенциал и със 100 % българско мляко. Това разгласи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, който посети индустриалната база на държавното млекопреработвателно дружество във Видин и се срещна в елементи с индустриалния развой на сдружението. „ Ел Би Булгарикум “ няма да се приватизира “, увери Богдан Богданов служащите и ръководителите въз основата. Той разгласи, че приоритет на страната ще е възобновяване на цялата фабрика и че ще работи за привличане на младежи в сдружението, оповестиха от пресцентъра на министерството на стопанската система.

На срещата с управлението на индустриалната база стана ясно, че сега във Видин на ден се създават по 25 000 кофички кисело мляко и по над 6 тона прясно. Възстановено е и производството на артикули по БДС, което бе прекратено при предходното управление. Доставките на мляко за продуктите на „ Ел Би Булгарикум “ към този момент са удвоени, сподели министърът. По решение на новото управление на компанията всеки месец се вършат транспарантни състезания за избор на снабдители на напълно българска суровина. Министърът уточни, че този месец е закупена суровина в размер на 900 тона мляко единствено от български производители, което е близо 2 пъти нарастване спрямо предишното лято, когато изкупуваната суровина е била единствено 430 тона.

Качеството на продуктите би трябвало да се възвърне, безапелационен бе Богданов. Той заяви, че се възнамерява дистрибуционната мрежа в района да се усили, с цел да се съкрати веригата на доставки и продуктите на „ Ел Би Булгарикум “ да доближават до повече клиенти. През последните месеци се наблюдаваше неналичието им в магазинната мрежа.

Богданов напомни, че при предходното управление на сдружението са взимани неефективни решения за продажба на продуктите под себестойността им, което е довело до огромни загуби за компанията. Заради неизгодни контракти с търговски вериги компанията е губела по 50 000 лв. месечно. През последните месеци производството не е работило на цялостен потенциал, а на едвам 60 % от него, напомни още министърът.

Богданов прегледа индустриалните цехове в предприятието и установи, че базата има потребност от незабавен ремонт. „ Държавата ще я реновира и ще влага в нови артикули и индустриални машини. Модернизацията на производството е приоритет за нас “, сподели министърът. Той заяви, че се възнамерява в „ Ел Би Булгарикум “ да се привлекат младежи и фрагменти посредством възобновяване на дуалните стратегии. Научният център на „ Ел Би Булгарикум “ ще продължи да получава поддръжката на страната и ще влезе в нов стадий на развиване, с помощта на съдействието си с японската компания „ Мейджи “, сподели още министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР