Екзитполовете след проведените днес парламентарни избори в Южна Корея показват,

...
Екзитполовете след проведените днес парламентарни избори в Южна Корея показват,
Коментари Харесай

Голяма победа за опозицията показват екзитполовете в Южна Корея

Екзитполовете след извършените през днешния ден парламентарни избори в Южна Корея демонстрират, че главната опозиционна партия в Южна Корея и нейните съдружници ще завоюват болшинство в Народното събрание , което би нанесло забележителен удар на президента Юн Сук Йол, предава Ройтерс.

Съвместно изследване, оповестено от телевизионните оператори KBS, MBC и SBS, пресметна, че опозиционната Демократическа партия (ДП) и нейните второстепенни съдружници биха могли да си обезпечат сред 178-197 места в еднокамарния парламент с 300 места, а консервативната Партия на националната мощ на Юн (ПНП) и неговите съдружници биха спечелили 85-105.

Друго изследване, извършено от кабелната мрежа JTBC, сподели, че лагерът на опозицията евентуално ще получи 168-193 места, до момента в който обединението на ПНП взима 87-111.

Ожесточената конкуренция се възприема от някои анализатори като референдум за Юн, чиято известност пострада на фона на рецесията с разноските за живот и поредност от политически неточности.

Официалните резултати не се чака да бъдат оповестени до ранните часове на четвъртък, само че екзитполовете на предходните избори дадоха като цяло тъкмо отражение на резултатите.

Близо 29,7 милиона души, или 67% от имащите право на глас, са дали своят вот съгласно Националната изборна комисия, в това число 14 милиона, които са дали своят вот преди изборния ден.
 Япония се стреми да усъвършенства връзките с Южна Корея и Филипините, в името на сигурността
Япония се стреми да усъвършенства връзките с Южна Корея и Филипините, в името на сигурността

Премиерът също е подготвен да се срещне и със севернокорейския водач Ким Чен Ун

Това означи най-високата изборна интензивност за парламентарни избори, макар че числата бяха по-ниски от президентските избори през 2022 година, които с малко доведоха Юн на власт.

Екзитполовете демонстрират, че водената от Директива за птиците съпротива, която към този момент господства в законодателния орган, ще усили болшинството си, само че може да не успее да обезпечи супер болшинство от 200 места.

С 200 гласа опозицията ще може да преодолява несъгласие, да промени конституцията или да се опита да в профил президента.

Дори и без да доближи този предел, предстоящата съкрушителна победа може да попречи на политическите старания на Юн да подтиква стопанската система, да реформира здравната система и да вдигне рекордно ниската раждаемост, както и да ускори тристранното съдействие в региона на сигурността със Съединените щати и Япония.

Лидерите на опозицията упрекнаха Юн и ПНП в неприятно ръководство на стопанската система и крах да лимитират инфлацията.

Шефът на ПНП Хан Донг Хун, който сподели, че опозиционното болшинство ще сътвори национална рецесия, сподели, че екзитполовете са " разочароващи ", само че въпреки всичко направи спогодба, че чака окончателните резултати.
 Южна Корея - страната с най-ниска раждаемост в света
Южна Корея - страната с най-ниска раждаемост в света

Тенденцията визира и Япония и Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР