Екземата е разпространено кожно заболяване, което често се характеризира със

...
Екземата е разпространено кожно заболяване, което често се характеризира със
Коментари Харесай

Екзема: Естествени методи за справяне със сърбежа и възпалението

Екземата е публикувано кожно заболяване, което постоянно се характеризира със суха, алена и сърбяща кожа. Мнозина търсят естествени способи за облекчение на признаците на екземата, като избират да заобикалят мощни лекарствени препарати. В тази публикация ще обсъдим няколко натурални способи, които могат да оказват помощ за справяне със сърбежа и възпалението, свързани с екземата.

Влажни компреси: Поставянето на влажни компреси върху засегнатите области може да помогне за усмиряване на сърбежа и понижаване на възпалението. Използвайте чисти гащеризони или памучни кърпи, навлажнете ги със студена вода и ги приложете върху кожата за към 15 минути. Това може да помогне да се успокоят признаците и да се хидратира кожата.

Натурални масла: Някои натурални масла могат да бъдат потребни за облекчение на признаците на екземата. Кокосовото масло, лавандуловото масло и чаено дърво маслото се считат за успокояващи и противовъзпалителни. Нанасяйте няколко капки от определеното масло върху засегнатите области два пъти дневно след къпане или след измиване на ръцете.

Овесени бани: Овесените бани могат да бъдат извънредно удобни за екземата, защото овесът има успокояващи и противовъзпалителни свойства. Сложете няколко супени лъжици овесени ядки в чувалче за баня или в забрадка и ги потопете в топла вода. Измийте се с тази водата или оставете да изстине и я използвайте като облекчаващо облакче върху засегнатите области на кожата.

Прилагане на алое вера: Алое вера е известна със своите охлаждащи и успокояващи свойства. Извлечението от алое вера може да се ползва непосредствено върху засегнатата кожа. Пробвайте да употребявате пресен гел от алое вера от листа на растението или натурални артикули, които съдържат алое вера. Това може да помогне за понижаване на възпалението и за утешение на кожата.

Поддържане на хидратацията: Правилната хидратация е от значително значение за екземата. Използвайте натурални хидратиращи кремове или лосиони, които са без нападателни химикали и добавки. Избягвайте артикули, които могат да изсушат кожата, като сапуни с аромати или алкохолни основани артикули.

Натуралните способи за справяне със признаците на екземата могат да бъдат потребни като допълнение към главното лекуване. Винаги е значимо да се консултирате с доктор или кожен лекар, преди да започнете нови способи или приложения. Всеки случай на екзема е самостоятелен, и разнообразни способи може да работят по-ефективно за разнообразни хора. Бъдете търпеливи и експериментирайте с разнообразни натурални способи, до момента в който намерите тези, които работят най-добре за вас.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР