Ексцентричният“ президент на Хърватия Зоран Миланович, наричан Балканския Тръмп, се

...
Ексцентричният“ президент на Хърватия Зоран Миланович, наричан Балканския Тръмп, се
Коментари Харесай

Politico: Балканският Тръмп засили позициите си

" Ексцентричният “ президент на Хърватия Зоран Миланович, именуван " Балканския Тръмп ", се трансформира в значима фигура в страната. На парламентарните избори неговата партия съумя да заеме второ място по брой получени гласове, което й разрешава да повлияе на образуването на идващото държавно управление и да промени политическия курс на Загреб, написа Politico.

Миланович притегли интернационалното внимание с рецензиите си към НАТО и Европейския съюз. Освен това той упрекна Киев в потреблението на фашисткия привет " Слава на Украйна “. Очевидно риториката на политика резонира измежду гласоподавателите. Те демонстрираха рекордна поддръжка за неговата Социалдемократическа партия, която дълги години беше на назад във времето, се акцентира в публикацията.

Наблюдатели съпоставят бързото повишаване на известността на Миланович и възможното му завръщане на премиерския пост със " словашкия сюжет ", правейки паралели с неотдавнашното преизбиране на Роберт Фицо. И двамата се придържат към проруска позиция и са срещу единната политика на блока по отношение на Украйна, отбелязва изданието, представено от " Фокус ".

Преди това поддръжката за западните съюзи в балканската страна беше " непоклатима “. Загреб беше считан за благонадежден покровител на украинското държавно управление в Брюксел, само че в този момент тази позиция може да се промени под въздействието на Миланович и неговата партия, притеснява се Politico.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР