Екстремални студове връхлетяха сибирския град Якутск, който се намира в

...
Екстремални студове връхлетяха сибирския град Якутск, който се намира в
Коментари Харесай

Душ в екстремен студ: Мъж се къпе на минус 56 градуса в Якутия


Екстремални студове връхлетяха сибирския град Якутск, който се намира в съветския Далече изток на 5000 км от Москва. Температурите са паднали под 50 градуса, а тук-там и под 60.

Снимка: Reuters


Местните са привикнали на студове, само че нормално термометрите демонстрират минус 40, написа Ройтерс. Има и смелчаци, които не виждат нищо извънредно в аномалията. Видео с мъж, който си взима душ на минус 56 градус, обиколи обществените мрежи. Той изясни пред, че го прави всеки ден от 20 години, написа Sakhaday.

Местни медии съпоставят атмосферните условия със междинните минус 51 на Марс.



Якутският морж Степан Дмитриев е от с. Верхневилюски улус.

„ Когато излееш кофа върху себе си, не усещаш мраз, по тази причина изсипвам чаша. По този метод към този момент чувствам студа и той дори ми е прелестен. Правя го заран и вечер. Събуждам се в 6 сутринта, излизам да си взема душ в 6:30, на открито е мрачно и съм в двора си, тъй че никой не може да ме види “, изясни Степан.



В якутското село Оймякон през днешния ден пък термометрите паднаха под 60 градуса. То се намира на левия бряг на река Индигирка. Името на селото значи „ незамръзваща вода “ и произлиза близостта на термален извор. Това е едно от най-студените обитаеми места на Земята.

Снимка: Reuters


Хората в Якутск споделят, че в случай че не се облечеш по подобаващ метод, може да не оцелееш.

Те обаче са привикнали и знаят по какъв начин да посрещнат такива студове и ледената мъгла. Вятърът е нещо обаче, което ги тормози. За жал той не пощади някои елементи на Якутия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР