Експозицията е подредена в музей Кръстата казарма“ и е дело

...
Експозицията е подредена в музей Кръстата казарма“ и е дело
Коментари Харесай

Изложба Картички с истории от Видин и Белоградчик“ от края на XIX и първата половина на ХХ век

Експозицията е подредена в музей „ Кръстата казарма “ и е дело на доктор Ваня Ставрева - археолог в Регионален исторически музей – Видин. Заместник-кметът по филантропични действия и обществена политика на Община Видин Борислава Борисова поздрави създателя за труда и напъните, които е положила през годините на събирателска активност на пощенски картички, като по този метод способства за популяризирането на нашия район. Борисова пожела на доктор Ставрева триумфи и нови бъдещи открития и изрази увереност, че изложбата ще се радва на огромен интерес измежду обществеността.

В „ Картички с истории от Видин и Белоградчик “ са показани 88 оригинала на пътували пощенски картички с изгледи от Видин и Белоградчик от края на XIX и първата половина на ХХ век. Те са с пощенски марки, датни клейма, текстове и подписи на изпращачи и всяка една споделя история.



Историите, разказани посредством пощенските картички, могат да бъдат прочетени и в едноименната книга-албум на доктор Ваня Ставрева, с която присъстващите се снабдиха с персонално обръщение от създателя.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР