Експлозията в края на септември на газопровода Северен поток“, който

...
Експлозията в края на септември на газопровода Северен поток“, който
Коментари Харесай

Американски професор: Най-вероятно Вашингтон е отговорен за взрива на „Северен поток“

Експлозията в края на септември на газопровода „ Северен поток “, който транспортира съветския природен газ до Германия, се смята за „ бойкот “ от доста разнообразни страни. Русия неведнъж предлага да взе участие в следствията по случая, които се организират от Швеция и Дания, само че ѝ беше отказано.

На 31 октомври съветският президент Владимир Путин съобщи, че на „ Газпром “ към този момент е позволено да влезе на мястото за детонацията. По думите на Путин 40-метровият сектор от тръбопровода на „ Северен поток-1 “ е взривен и изхвърлен на 40 метра в посока към „ Северен поток-2 “, който също е развален от гърмежа. „ Експлозията на газопровода явно е терористична офанзива и е отвън нашия надзор “, сподели съветският президент.

Джефри Сакс, професор по стопанска система в Колумбийския университет, съобщи в изявление за Китайската медийна група, че не може да потвърди, че детонацията е осъществена от Съединените щати, само че наличните доказателства клонят към тази догадка. Професорът уточни още, че е извънредно недостоверно изказванието, че „ Русия ще взриви личния газопровод “.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР