Експлозия на газова бутилка е причинила пожара, който се разрази

...
Експлозия на газова бутилка е причинила пожара, който се разрази
Коментари Харесай

Експлозия на газова бутилка е причинила пожара в Истанбул, при който загинаха най-малко 29 души

Експлозия на газова бутилка е предизвикала пожара, който се развихри през вчерашния ден в 16-етажен жилищен блок в квартал Бешикташ в Истанбул. По данни на турските медии в пожара са починали минимум 29 души, а един човек е тежко ранен, заяви новинарската организация Демирйорен.

Строителни материали в двата подземни етажа на постройката са се запалили при детонацията. На приземния етаж се намира нощен клуб “Маскарад ”, където през вчерашния ден служащи са правили шумоизолационни и заваръчни работи.

Част от строителните материали са влакнести и са се разгорели като факли, сподели представител на пожарната пред телевизионния канал Сьозджю. По думите му в заведението липсва противопожарна техника.

Като спомагателна причина за нещастието се показва фактът, че помещението е единствено с една входна врата, без спешен излаз. Повечето от хората, намиращи се вътре, са умряли от задушаване.

Очевидци описаха пред малкия екран Сьоджю, че спасителите са вадели от вътрешната страна почернели трупове. Пламъци и облаци пушек са се разнасяли в близост. По време на случая в постройката е имало към 60-70 души.

В документално изказване от община Бешикташ се показва, че нощният клуб не е изискал позволение за ремонта, както се изисква по правилник. Отбелязва се също, че заведението има позволение от 1987 година, което е възобновено през 2018 година заради промяна на притежателя.

Задържани са 9 души от управлението на нощния клуб и няколко служащи. Трима от арестуваните са със правосъдни досиета за престъпни прояви, заяви ТРТ Хабер.

По информация на малкия екран представители на дипломатическите задачи на Германия, Съединени американски щати, Англия и на Делегацията на Европейски Съюз в Истанбул са изразили съболезнования за жертвите на пожара.

Продължава широкомащабното следствието по случая. Назначени са двама инспектори от Министерството на вътрешните работи, съобщи министърът на вътрешните работи Али Йерликая в профила си в обществената мрежа " Екс ". Допълнително са назначени и трима инспектори от Министерството на труда и обществената сигурност.

Полицейски екипи, пожарникари, медицински избавителни екипи и коли за спешна помощ участваха в избавителната интервенция за изваждането на блокираните в блока хора.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР