Експлозиви, пътуващи от Одеса за Воронеж и минали през България,

...
Експлозиви, пътуващи от Одеса за Воронеж и минали през България,
Коментари Харесай

Експлозиви, пътуващи от Одеса за Воронеж и минали през България,  са задържани в Грузия

Експлозиви, пътуващи от Одеса за Воронеж и минали през България,  са арестувани в Грузия. Грузинските разследващи служби задържаха товар с експлозиви, който е бил изпратен от Одеса за Воронеж през териториите на Румъния, България и Турция и евентуално е бил предопределен за потребление при осъществяване на терористични офанзиви. Това заяви службата за държавна сигурност на Грузия.

„ Установено е, че на 19 януари от украинския град Одеса в Грузия са импортирани взривни устройства и експлозиви, преминаващи през Румъния, България и Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Сарпи с лек автомобил вид миниван, благосъстоятелност на украински жител. откарайте [експлозивите] в Руската федерация, в град Воронеж през Граничен контролно-пропусквателен пункт Даряли “, се споделя в известието.

Както отбелязва службата, по-късно проектът на уредниците се промени, те взеха решение да изпратят резервоар с три взривни устройства в Русия и да оставят втория резервоар. Също с три взривни устройства в Тбилиси на избран адрес. Товарът, ориентиран към Руската федерация, е спрян от грузинска страна сега, в който е планувано да бъде превозен през границата. Според грузинската работа „ потреблението на територията на страната и въвличането на грузински жители в този развой имаше за цел да сътвори мнение, че виновността за терористичните актове, осъществени в Грузия или в чужбина, ще падне върху Тбилиси, както във връзка с на обмисляне и осъществяване на [престъпления]. “

Агенцията прецизира, че „ седем жители на Грузия, трима жители на Украйна и двама жители на Армения са взели участие във вноса на експлозиви в Грузия.

Движението през страната, изпращането на един от контейнерите в посока на Руската федерация и слагането на втория в столицата. ” Също по този начин, съгласно материалите по делото, превозването на експлозиви „ е проведено от жител на Украйна, претендент за народен представител в регионалния съвет на Одеска област от партия „ Слуга на народа “ през 2020 година, Андрей Шарашидзе, който е от град Батуми. “

Установено е, че взривните устройства съдържат еластичен експлозив С-4 с военно качество и могат да бъдат взривени с електродетонатор и специфичен таймер. „ Общото тегло на експлозива доближава 14 кг. В контейнерите са сложени и шест детонатора и шест специфични ключа. Във всичките шест обособени кутии с взривни устройства са инсталирани същия брой електронни таймери, в които е програмирано времето за задействане “, оповестиха от ведомството.

Разследването се води по член от Наказателния кодекс на Грузия за нелегално придобиване и предпазване на експлозиви и взривни устройства. Отбелязва се, че в процеса на следствие може да бъде добавена и публикация за подготовката на терористична офанзива.

Източник: ТАСС,  Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР