„Експлоатирането на темата за ветото за Северна Македония е с

...
„Експлоатирането на темата за ветото за Северна Македония е с
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трифонов експлоатира темата за РСМ за пропаганда

„ Експлоатирането на тематиката за ветото за Северна Македония е за да легитимират упоритостите на една политическа мощ да получи третия мандат за сформиране на бъдещо правителство”. Това съобщи от парламентарната естрада съпредседателят на „ Демократична България” Христо Иванов по време на чуването на външния министър Теодора Генчовска.

Той разгласи, че тематиката е употребена за агитация от ръководителя на „ Има подобен народ” Станислав Трифонов от момента, в който се провали изборът на Любомир Каримански за гуверньор на Българска народна банка.

„ Да си напомним по кое време стартира тази агитация - с един статус на господин Трифонов, който беше обвързвана с неуспеха да бъде излъчен господин Каримански за гуверньор на Българска народна банка. Беше безусловно ясно от този статус, че обвиняванията в национално изменничество са по този начин да се каже в възмездие за това, че този кадрови приоритет не беше реализиран”, съобщи Христо Иванов.

„ Когато един ден се написа историята на тази къса коалиция, ще се види, че значимостта на заемането на този пост беше по-важно от всичко останало. Огромно време и социална сила бяха похабени за упоритостта един човек да заеме един пост. Не знам дали в историята на България различен път и в подобен миг такова знамение се е случвало. И в този момент това продължава”, добави той, оповестиха от пресцентъра на Демократична България.

Христо Иванов съобщи, че разискването на тематиката за Северна Македония и държанието на обособените членове на държавното управление е част от препозиционирането при вероятно връчване на мандати за сформиране на идващ кабинет.

„ Втори път се вади тази тематика с извънредно и само пропагандна цел. И тази пропагандна цел е да се сътвори легитимност на възможен кандидат за трети мандат”, добави той.

„ Това, което се случва, е един противен разпад на ръководещата коалиция, в който ние се опитвахме и се опитваме да не участваме, и да не способстваме за цялата тази грозота. Темата за Северна Македония е прекомерно значима, с цел да става пленник в битката за краткосрочна власт в София”, добави той.

Христо Иванов съобщи, че с държанието на политическите сили в Народното събрание се жертва концепцията, че България може да взе участие в диалога за разширението на Европейския съюз и изобщо за разширението на Европейски Съюз към Западните Балкани.

„ Ние през днешния ден изпадаме в групова политическа безотговорност. Това е монументално закононарушение, политическо, не по Наказателния кодекс, само че това не го прави по-малко съдбовно. Срам!”, съобщи съпредседателят на “Демократична България”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР