Експертната група на ООН, която изучава изменението на климата, обяви,

...
Експертната група на ООН, която изучава изменението на климата, обяви,
Коментари Харесай

До 2050 г. пластмасата в океана ще бъде повече от рибите

 Експертната група на Организация на обединените нации, която учи изменението на климата, разгласи, че на човечеството са останали единствено 10 години, с цел да предотврати екологична злополука на планетата.

Понастоящем главният проблем за продължаващите климатични промени е обвързван с  ​​прекомерното количество употребена пластмаса и излъчванията на парникови газове. Според предварителните калкулации до 2050 година количеството пластмаса в океаните ще стане повече от рибата, а някои типове ще изчезнат изцяло.

На първо място рекомендациите засягат нуждата от цялостен отвод от потреблението на пластмаса в всекидневието, в това число на вода в пластмасови бутилки и торби за многократна приложимост. Двама учени от Швеция и Канада пък са крайни в предложенията си, като предлагат човечеството изцяло да се откаже от пътуването с кола и аероплан, да не се употребяват месни ястия и най-шокиращото – да не се раждат повече деца.

Хората и техните действия създават 30 % от въглеродния диоксид, а останалите 70 % се отделят в атмосферата от растенията. Учените означават, че всеки човек, роден в света, оставя след себе си огромни " въглеродни следи ". Дейвид Атънбъро съпоставя човечеството с чумата, казвайки, че ние самите би трябвало да ограничим растежа на популацията или природата ще се оправи сама, като откри метод да ни накаже.

Следващата стъпка за избавяне на нашата планета може да бъде понижаване на потреблението на месо. Оказва се, че се купува повече месо, в сравнение с употребява популацията, а една трета от храната просто се изхвърля. По-рано тази година шведски академик предложи яденето на човешко месо като метод за избавяне на планетата. Препоръчва се и понижаване приема на вода посредством понижаване на времето и честотата на взимане на душ до един път дневно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР