Експертиза ще докаже дали водачът на софийското Рено Сценик –

...
Експертиза ще докаже дали водачът на софийското Рено Сценик –
Коментари Харесай

Обърканата пенсионерка карала повече от километър в насрещното платно

Експертиза ще потвърди дали лидерът на софийското Рено Сценик – 46-годишният В.А. е карал с превишена скорост при злополуката край Джъмбо до Бургас през вчерашния ден.

Жестокото ПТП лиши пет човешки живота.

Все още няма публична информация, само че в случай че се окаже, че лидерът на Реното е превишил даже километър от оптимално разрешените за този сектор 90 км/ч – го грози съществено наказване.

Въпреки, че на пръв взор няма виновност за тежкия пътен случай, най-малко такова чувство се основава в обществото, написа "Флагман ".

Припомняме, че бургаските пенсионери, които са се прибирали от Тракийския събор край Минерални бани, са объркали отбивката и от Ветрен са влезнали непосредствено в насрещното. Очевидно досега на удара те са считали, че се движат в вярната посока, тъй като са държали последна дясна лента – компактно до мантинелата.

В случая обаче това е бързата лента на отсрещното платно, което се е оказало съдбовно за петимата възрастни бургазлии. Те са засечени челно от софийското Рено. Дали лидерът му е изпреварвал му е изпреварвал Опела с кърджалийска регистрация, третия участник в ПТП, и се е натресъл право в тях или се е движил напълно в лявата лента – към момента не е известно.

Ударът е бил преден, а спирачният път е прекомерно дребен Пенсионерите обаче са минали повече от километър преди да бъдат пометени, а през вчерашния ден придвижването бе извънредно натоварено. Т.е. – те са избегнали най-малко няколко удара, тъй като против тях са карали по-внимателни водачи с рационална скорост, която да им помогне да се изтеглят безвредно в другата лента.

Според ЗДвП лидерът би трябвало да пази останалите участници в придвижването, даже и в случай че те са извършители. Ако подхваща маневра, то той би трябвало да е уверен, че няма да заплаши останалите участници в придвижването.

Не е изключено Фиатът да се е движил в насрещното без фарове и лидерът на автомобила със софийска регистрация да не го е видял.

Следите демонстрират, че той в последния миг е набил спирачки, само че към този момент е било прекомерно късно, тъй като непосредствено блъска Фиата, който се обръща по таван, а от удара на място умират четирима от петимата пътуващи. Петият издъхва час по-късно в болничното заведение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР