Експертиза: Семерджиев е карал със 166 км/ч преди катастрофата на

...
Експертиза: Семерджиев е карал със 166 км/ч преди катастрофата на
Коментари Харесай

Експертиза: Семерджиев е карал със 166 км/ч преди катастрофата на бул. „Черни връх“


Експертиза: Семерджиев е карал със 166 км/ч преди злополуката на бул. „ Черни връх “. Георги Семерджиев, обвинен за тежката катастрофа през юли на столичния бул. „ Черни връх “, при която загинаха две млади дами, е карал със 166 км/ч в нощта на случая.
Той е минал и на алено.
Това демонстрира експертиза, направена по отношение на следствието, каза говорителят на основния прокурор Сийка Милева.

При следствието на случая са разпитани близо 70 индивида. Чакат се още четири експертизи. До момента Семерджиев има пет обвинения – държане на опиати, ръководство на транспортно средство след приложимост на опиати, причиняване на гибел на две лица, като е управлявал автомобил
без брошура, потребление на подправени
номера на автомобила и подправена швейцарска брошура. Последното е открито със специфична експертиза, сподели Милева.

Прокуратурата е открила, че полицай е оказал помощ на Семерджиев да се достави със стълба и да се качи в дома си, защото е изгубил ключовете си.

Няколко дни след инцидента прокуратурата повдигна обвиняване на Георги Семерджиев за предходно нарушение. В кръвта му на 10 юни са били намерени амфетамин и метаамфетамин, каза тогава заместител градският прокурор Христо Кръстев. Тогава Семерджиев е избягал, откакто е тестван с дрегер,
който е посочил и съществуване на алкохол.
Подробен отчет след случая показа стряскащи данни, сподели пред медиите служебният вътрешен министър Иван Демерджиев през вчерашния ден. 40 души в Министерство на вътрешните работи са нарушили отговорностите си или не са изпълнявали това, което би трябвало по закон, сподели министърът.  За служител на реда Симона Радева има много данни и тя предстои на уволняване. Става дума за несъвместими дейности от нейна страна. Тя е помогнала на Семерджиев да избегне санкции, уточни Демерджиев.

Градската прокуратура в София вече стартира следствие и по това направление. То е за търговия с въздействие и закононарушение по работа против чиновници на Министерство на вътрешните работи. По това дело няма представени материали за 40-те униформени чиновници, оповестени от Министерство на вътрешните работи, сподели Милева.

Отделно от това прокуратурата работи и по линия на покровителстване, посочи още представителят на основния прокурор.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР