Експертиза, направена от Националната художествена академия е установила, че иззетите

...
Експертиза, направена от Националната художествена академия е установила, че иззетите
Коментари Харесай

Иззетите картини на Пикасо и Дали се оказаха оригинали


Експертиза, направена от Националната художествена академия е открила, че конфискуваните картини на Пикасо, Салвадор Дали и Матис от столичните домове на босовете на Nexo – Антони Тренчев и Коста Кънчев, са оригинали.

 

Платната са закупени през последните три години от аукциони. Платната са на обща стойност, надхвърляща 1.5 млн. евро, настояват специалисти. На този стадий картините към момента се съхраняват под строга защита в Художествената академия и по всяка възможност в най-скоро време ще бъдат преместени на по-сигурно място.

 

Междувременно стана ясно, че преди броени дни в софийския дом на Коста Кънчев е бил осъществен втори обиск поради постъпила оперативна информация, гласяща, че в таванско помещение и прилежащо жилище, което не се води публично на името му, се съхраняват полезности и предмети на изкуството. 

 

Запознати настояват, че при осъществения още един обиск на дома на Кънчев са конфискувани още няколко картини, скъпи часовници и скъпи предмети, разказани в протокол пред очевидци.

Баща му за малко да бъде задържан, защото отказал да постави подписа си като очевидец. На всичкото от горната страна си разрешил да псува и обиждал на корупция органите на реда.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР