Експертите в Испания се питат за решаващите моменти на ескалацията

...
Експертите в Испания се питат за решаващите моменти на ескалацията
Коментари Харесай

Испания: Жените и мач от Шампионската лига са помогнали за разпространението на COVID-19 в страната

Експертите в Испания се питат за решаващите моменти на ескалацията на ковид в страната. Прожекторите са ориентирани към отбелязването на интернационалният ден на дамата в Мадрид, както и на гостуването на Атлетико Мадрид на Ливърпул на 11 март в 1/8-финалният реванш от Шампионската лига. След тези две събития стартира мощното разпространяване на COVID-19 в Испания, като броя на умрелите в страната непрестанно пораства, която към този момент е 1825 души.

За гостуването на Ливърпул над 3000 фена на Атлетико пропътуваха дистанцията до Англия, след което честваха с тима. Между първият мач на „ Уанда Метрополитано “ на 18 февруари и гостуването на „ Анфийлд “ на 11 март, в Испания инфектираните бяха единствено двама, а по-късно броя набъбна на внушителните 2 152 случая.

Възползвайки се от към момента слабия надзор в тази част на Европа, последователите на „ дюшекчиите “ прекосиха Ламанша, с цел да поддържат своите любимци. Тесните пространства в самолетите са помогнали за бързото разпространяване на вируса. След завоюваната победа доста от хората в бранша за посетители се прегръщаха и целуваха, последвано от празненство по улиците на Ливърпул, което остави диря и измежду локалното население. Това е довело и до приноса за разпространяването на COVID-19 и в Мадрид след завръщането им на испанска земя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР