Експертите са категорични, че писането на текстови съобщения и изпращането

...
Експертите са категорични, че писането на текстови съобщения и изпращането
Коментари Харесай

Телефонът разваля правилната стойка на тялото

Експертите са безапелационни, че писането на текстови известия и изпращането на имейли, до момента в който приказваме по телефона, могат да бъдат главната причина за болки в шията или за главоболието ни.

Медициски експерти, като физиотерапевти, хиропрактори и ортопедични хирурзи, изясняват, че през днешния ден пациентите всеобщо се оплакват от проблеми на врата и гърба. А виновникът за тези проблеми са мобилните телефони или други софтуерни устройства.

Експертите споделят, че положението е известно като “текстов врат ” или “компютърен врат ”, и е резултат от неприятното състояние, в което държим телефоните си, до момента в който приказваме или до момента в който пишем известия. Вследствие на часовете, които прекарваме в тази поза, доста от нас изпитват болежка, мускулни конвулсии и даже главоболие.

Как да се оправим с казуса? Изправете се! “Трябва да държите телефона си на линията на очите си, тъй като автоматизирано повдигате главата в вярната позиция, тъй че да не се предизвиква напрежение върху мускулите на врата и не принуждава коремните ви мускули да се ангажират, с цел да поддържат крепко торса, ” споделя Лука Боньорно, ръководещ шеф на New York SportsMed & Physical Therapy.

И това е елементарно интелектуално решение. “Много по-лесно е да си спомняте да го вършиме, в случай че сте го визуализирали авансово. Не е нужно да си казвате какво тъкмо да вършиме, защото имате прекалено много неща, за които да мислите. ” /missbloom.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР