Експертите от Световната банка се очаква скоро да предложат варианти

...
Експертите от Световната банка се очаква скоро да предложат варианти
Коментари Харесай

Експерти от Световната банка ще предложат тарифи на тол системата

Експертите от Световната банка се чака скоро да предложат разновидности за цени и обсег на тол системата, която ще бъде въведена у нас поетапно през идната година. След това те ще бъдат подложени на публично разискване, като ще би трябвало да се премине и през процедура по утвърждение от страна на Европейска комисия. Това заяви в изявление за Българска телеграфна агенция министърът на районното развиване Петя Аврамова.

Тя съобщи, че през 2019-а ще бъдат построени близо 119 км нови пътища. Индикативната стойност на плановете е към 1 милиарда лв., като финансирането ще пристигна от бюждета и от евростредства. Аврамова удостовери, че задачата е автомагистрала "Хемус " да бъде подготвена до 2024 година, а при добра организация упоритостта е автомагистрала "Струма " да бъде приключена в плануваните периоди – до 2023 година

Приетата от държавното управление Наредба за изискванията, реда и разпоредбите за създаване и действие на смесена система за таксуване на другите категории пътни транспортни средства на база време и на база изминато разстояние планува тежкотоварните транспортни средства да могат да минават еднократно разстояние в обсега на платената пътна мрежа от начална до последна точка след издаване на маршрутна карта при авансово заплащане на тол такса. Маршрутът може да включва и спомагателни, авансово посочени междинни точки, които не може да са повече от четири.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР