Експертите от руското издание За рулём посочиха най-често срещаните грешки,

...
Експертите от руското издание За рулём посочиха най-често срещаните грешки,
Коментари Харесай

7 непростими грешки, които могат да доведат до основен ремонт на двигателя

Експертите от съветското издание За рулём показаха най-често срещаните неточности, които водят до главен ремонт на мотора. Любопитното е, че всички те са свързани с подмяната на запалителни свещи.
1. Свещите би трябвало да се сменят прецизно в сходство с наредбите. Ако вършиме това по-рядко, в сравнение с би трябвало, на керамиката на изолатора ще се появят пукнатини. Ако парче керамика се откъсне, то може да повреди стената на цилиндъра или да аргументи изгаряне на клапана.

2. Можете да започнете да сменяте свещите, когато температурата на мотора е не повече от 40–50 ° С. Това е по този начин, тъй като доста свещи имат железен корпус, а главите на цилиндрите са направени от алуминий. Това може да повреди резбите в главата на цилиндъра.

3. При при доста от моторите, изключително при по-старите с по осем клапана, свещите се намират в дребни вдлъбнатини, където се натрупва нечистотия. Ето за какво, преди да премахнете свещите, откакто свалите капачките, би трябвало да изплакнете каналите под свещите с обезмасляващ сътрудник. След това тези кухини би трябвало да се издухат с компресора или да се почистят с прахосмукачка. Ако развиете свещите, без да правите тези процедури, мръсотията може да попадне в отвора и в цилиндъра, където ще надраска стените.

4. За актуалните елементи изборът на свещи е по-голям, в сравнение с за непретенциозните остарели коли. Само висококачествените свещи ще подсигуряват вярната работа на мотора. Неподходящи свещи могат просто да се разпаднат, а части от тях да се озоват в цилиндъра и да повредят мотора.

5. Някои водачи ревизират дистанцията до електрода с така наречен луфтомер. При нови маркови свещи това не е ннеобходимо. Опитът да се вмъкне корав метал сред електрода на тънка модерна свещ може да го повреди, причинявайки напрежение в изолатора.

6. За да промените свещите, би трябвало да употребявате единствено ключ за свещи, а не елементарен ключ, защото той няма гумен (пружинен) държач или магнит за фиксиране на свещта. В резултат на това свещта може да не се фиксира вярно.

7. Най-добре е да затегнете свещите с динамометричен ключ, със силата посочена на опаковката на свещите или в инструкциите за колата. В краен случай можете да употребявате елементарен ключ за свещи, само че в случай че не сте сигурни в силата, която прилагате, то по-добре потърсете някой занаятчия. Неправилното стягане може да докара до приключване на газове през уплътнението, неефективно действие на цилиндъра и неспособност да се развие свеща след време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР