Експертите от Норвежки директорат за петрол (Norwegian Petroleum Directorate, NPD)

...
Експертите от Норвежки директорат за петрол (Norwegian Petroleum Directorate, NPD)
Коментари Харесай

Норвегия очаква инвестициите за добив на нефт да останат същите през 2018 г. и да се увеличат през 2019 г.


Експертите от Норвежки директорат за нефт (Norwegian Petroleum Directorate, NPD) предвиждат, че нефтогазовите компании, добиващи петрол от находищата в Норвегия и тази година, както и през миналите няколко ще се придържат към по-слаби вложения. Те ще са от порядъка на равнището от предходната година – към 122 милиарда крони (15,2 млрд.долара).

През 2019 година обаче се чака те да се усилят съвсем до 140 милиарда крони. В тази сума не се взимат поради средствата за изследване.
NDP предвижда, че добива на въглеводороди ще продължи да се покачва до 2023 година и даже може да доближи рекордно равнище от 2004 година През този интервал главната част от производството ще се дължи на петрола, а през 2023 година природният газ ще заема половината от добива.
Според данните от 2017 година добивът на нефт в страната е понижен доста, само че общото произвеждане на въглеводороди се е нараснало за четвърта поредна година.

„ Утвърждаването в този момент планове като цяло са с добра доходност и могат да понесат намаляване на петролните цени до 30-40 $ за барел “, счита ръководителят на NDP Бенте Нюлан, представен от Интерфакс.

В края на предходната година в Норвегия е имало 55 добивни платформи, от които пет са спрени през 2017 година Броят на проучвателните сондажи е намалял с 3 – до 34, като половината от тях са ситуирани в баренцово море, дванадесет – в Северно море и пет – в Норвежко море.
Откритите залежи през 2017 година са 11 спрямо 18 година по-рано, като всички са не изключително огромни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР