Експертите от американския Институт за изследване на войната (ИИВ) потвърдиха,

...
Експертите от американския Институт за изследване на войната (ИИВ) потвърдиха,
Коментари Харесай

Американският институт за изследване на войната: Русия е постигнала териториални придобивки във войната си срещу Украйна

Експертите от американския Институт за проучване на войната (ИИВ) потвърдиха, че Русия е постигнала териториални придобивки във войната си против Украйна, заяви.

Руските въоръжени сили са сложили под собствен надзор 505 кв. км. от началото на настъпателните си дейности през предишния октомври, се споделя в последния разбор на ИИВ, оповестен през днешния ден.

Според ИИВ Украйна към момента не разрешава на Русия да реализира огромни тактически пробиви по фронтовата линия. Въпреки това ИИВ предизвестява, че „ опциите на Русия да се възползва от украинските уязвимости ще се разширят “, до момента в който „ Украйна продължава да се пробва да се оправи с дефицита на жива мощ “.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести, че при започване на лятото е допустимо ново огромно съветско нахлуване. ИИВ има вяра, че Русия ще поддържа актуалното движение на настъплението си макар неприятните метеорологични условия.

От друга страна Украйна ще бъде принудена да концентрира лимитираните си запаси във значими точки на фронта. Това усилва риска съветската войска да пробие отбранителната линия в по-слабите й браншове. В бъдеще това може да докара до огромни триумфи за нея.

Експертите от ИИВ акцентират значимостта на западната помощ при прекъсването на съветското нахлуване. Те също по този начин показват, че украинската противовъздушна защита отслабва.

Зеленски на няколко пъти прикани западните съдружници да изпратят на страната му американски зенитно-ракетни системи „ Пейтриът “, с цел да може Украйна по-добре да пази въздушното си пространство. Според разбора на ИИВ по-нататъшното намаляване на украинската противовъздушна защита може освен да изложи на риск значимите за войната бази и логистика навътре в Украйна, само че и да разреши на Русия спомагателни въздушни удари с планиращи бомби по фронтовата линия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР