Експертите на РИОСВ - Русе извършиха 141 контролни проверки на

...
Експертите на РИОСВ - Русе извършиха 141 контролни проверки на
Коментари Харесай

РИОСВ - Русе състави актове на Регионалното депо и автоморга

Експертите на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе направиха 141 контролни инспекции на 127 обекта от следената територия през първите два месеца на годината. Дадени са 38 наставления за премахване на установени несъответствия с екологичното законодателство, оповестяват от институцията.

През първите два месеца на 2024 година са формирани общо пет акта за определяне на административни нарушавания. Три от тях са по Закона за ръководство на отпадъците – на оператора на Регионално хранилище – Русе за позволено нерегламентирано изгаряне на неопасни боклуци, на автоморга от Русе за отнасяне на боклуци (ИУМПС) без позволение и неспазване на обещано наставление. Другите два акта са по Закона за запазване на околната среда.

През първите месеци са издадени две наказателни постановления на обща стойност 12 000 лева За интервала събраните суми от РИОСВ-Русе по наложени санкции и имуществени наказания са 23 754,98, лева, а по еднократни и настоящи наказания (чл. 69 от ЗООС) – 41 247,33 лева

През месеци януари и февруари 2024 година са регистрирани единствено 4 дни с превишения на равнищата на ФПЧ10 в град Русе. На оператори с издадени сложни разрешителни на територията на град Русе и гр. Разград са дадени писмени наставления за проучване на индустриалните им площадки за съществуване на източници на миризми и правене на проект – стратегии с съответни ограничения за ограничение издаването на миризми.

През месеците са осъществявани инспекции на индустриалните предприятия в град Разград, формиращи отпадъчни води и заустващи в река Бели Лом. Не са установявани нарушавания. През двата месеца не са постъпвали сигнали от поданици на град Разград за съществуване на неприятни миризми.

Пълният текст на месечната информация за контролната активност през януари и февруари е оповестен на интернет страницата на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР