Експерти се опасяват от нов бум на пандемиятаНовозаразените с КОВИД-19

...
Експерти се опасяват от нов бум на пандемиятаНовозаразените с КОВИД-19
Коментари Харесай

Над 20 000 заразени с коронавирус в Гърция

Експерти се притесняват от нов взрив на пандемията

Новозаразените с КОВИД-19 в Гърция не престават да са над двадесет хиляди дневно, оповестяват гръцките медии.

Вчера в страната се бяха регистрирани съвсем 24 хиляди, написа в. „ Прото тематика “, като добавя, че съгласно експерти действителният брой на случаите евентуално е доста по-голям.

Днес заседава експертната комисия, като се чака да бъде разисквано намаляването на тестването на учениците – от два на веднъж седмично. Системният надзор на децата сред 4 и 18-годишна възраст в Гърция се реализира от април 2021 година и дава доста положителни резултати в навременното разкриване на позитивните случаи и изолирането им, отбелязва изданието.

Според данни на министерството на опазването на здравето във възрастовата група 5-11 години са имунизирани 18,7 на 100, сред 12-14 години имунизационното покритие е 44 на 100, а при огромните сред 15-17 години то е 58 на 100.

През предходната седмица 35 275 от коронавирус случаите или 27 на 100 са били при деца сред 4 и 18-годишна възраст. Спрямо края на февруари се бележи спад на новозаразените деца.

Според обява на в. „ Елефтерос типос “ има заплаха преобладаващият подвариант на Омикрон в комбиниране с разхлабването на ограниченията против разпространяване на КОВИД-19 да доведат до нов взрив на пандемията.

Специалисти означават, че огромната инфекциозност на подварианта е причина за растеж на случаите както в Гърция, по този начин и в Европа като цяло.

В същото време при смъртността и тежките случаи се отбелязва спад, добавя „ Елефтерос типос “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР