Експерти призовават хората да не публикуват снимки на отрицателните си

...
Експерти призовават хората да не публикуват снимки на отрицателните си
Коментари Харесай

Защо не трябва да споделяте снимки на вашите Covid тестове онлайн?

Експерти приканват хората да не разгласяват фотоси на негативните си проби за ковид в обществените медии, тъй като нарушителите ги употребяват, с цел да вършат подправени документи и проби.

Всички европейски страни са задължили редица обекти да изискват от клиентите да дават негативен тест или да потвърдят статуса си на имунизация, преди да влязат.

Сега специалистите по сигурността предизвестяват, че се развива противозаконна търговия, при която измамниците употребяват елементи от проби, оповестени онлайн, с цел да дават на другите подправени негативни резултати, което им разрешава да си проправят път до местата.

Те предизвестяват, че тези, които разгласяват тези изображения, могат по нехайство да съставляват опасност за ограниченията за публично здраве.

Ако въпреки всичко желаете да публикувате тест или документ, доказващ, че имате негативен резултат за ковид, или че сте имунизиран, би трябвало да скриете всички персонални данни, номера на проби, кодове, регистрационни номера. Такива има, както на коронавирус документите, по този начин и на самите касети и проби. Това се отнася и за скрийншоти от резултати от лаборатория или други фотоси на здравни документи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР