Експерти по хранене казват, че неприятното усещате от подут стомах

...
Експерти по хранене казват, че неприятното усещате от подут стомах
Коментари Харесай

Три напитки помагат при подут стомах

Експерти по хранене споделят, че неприятното усещате от издут корем може да бъде предотвратено благодарение на три питиета, които успокояват и оказват помощ на храносмилането.

Преяждането доста постоянно води до хронични болести, които мъчно могат да бъдат излекувани. Затова е доста значимо признатата храна да бъде обработена от стомаха.

Подутият корем може да е и разследване на стрес, поради което е неотложно да излезете на дълга разходка, с цел да се успокоите.

Студен чай от мента

Ментата е потвърдено средство, което оказва помощ на стомаха да усвои по-бързо храната. Освен това билката е потребна и в случай че желаете да ускорите метаболизма си, както и да намалите апетита.

 Студен чай

Ментата оказват успокояващо, обезболяващо и противовъзпалително деяние.

Специалистите предлагат да пиете по две чаши леден чай от мента всеки ден.

Ментоловото масло пък е доста дейно при положение на гадене, болки в стомаха, газове в червата, успокоява спазмите в храносмилателните пътища. За да има по-бързо деяние, то би трябвало да се приема на дребни дози, разредено в чай. Ментоловото масло има и противовъзпалително влияние.

Фрапе от ананас

Ананасът съдържа високи равнища на фибри и вода, съчетани с доста витамини и минерали. Освен това този плод основава чувството за задоволеност и предотвратява преяждането.

В ананаса се съдържа ензимът бромелаин, който оказва помощ за усвояването на протеините и усъвършенства храносмилането като цяло.

 Ананас

Фрапето от ананас е доста потребно и може да размени следобедната закуска. За да си го приготвите, е належащо да смесите половин ананас с две лъжици ленено масло, от които да извършите фрапе в блендер.

Лененото масло също е потребно при издут корем, тъй като в него се съдържат ненаситени мазнини.

Напитка от черен шоколад

Черният шоколад е богат на антиоксиданти, които оказват помощ както на нервната система, по този начин и на циркулацията на кръвта.

 Три питиета оказват помощ при издут корем

Шоколадът, който съдържа над 70% какао, понижава апетита и основава възприятие за задоволеност.

Напитката се подготвя с кисело мляко, мед, шоколад и банан, като е целесъобразно да я изпиете на закуска.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР