Експерти по болестта на Алцхаймер смятат, че през следващите 20

...
Експерти по болестта на Алцхаймер смятат, че през следващите 20
Коментари Харесай

Учени: Откритие на 92 гена обещава пробив в лечението на Алцхаймер

Експерти по заболяването на Алцхаймер считат, че през идващите 20 години ще бъде намерено животопроменящо лекуване на най-разпространената форма на болестта, написа „ Мейл онлайн “.

Екип от университета в Кардиф към този момент е разпознал 92 гена , които доста усилват риска от болестта, до момента в който при започването на проучванията през 2009 година са били известни единствено три гена.

Професор Джули Уилямс , шеф на Центъра за деменция в Кардиф, сподели: „ Мисля, че до 2040 година ще сме в положение да предложим редица лекувания, като се чака някои от тях да влияят върху големия брой аргументи за заболяването “.

Генната терапия и усъвършенстваното интернационално научно съдействие способстват за възходящите знания на специалистите за заболяването - един от най-големите убийци на хора над 50 години.

Професор Уилямс сподели още: „ Когато знаете къде да започнете да търсите, можете да проучите резултатите, които гените оказват върху избрана мозъчна активност “. Тя учи заболяването на Алцхаймер от 30 години. Според нея „ нещата се форсират и усъвършенстват непрестанно - през последните седем години научих повече, в сравнение с през предходните 20 “.

Развитието на научните проучвания разреши на специалистите да открият, че микроглиалните кафези, известни като „ камионите за отпадък на мозъка “, неправилно убиват здрави мозъчни кафези, в това число синапси. Те са връзките сред невроните и в случай че бъдат отстранени излишно, човек може да загуби връзките, които пораждат мисълта и спомените.

Професор Уилямс изяснява, че изследването на хиляди случаи я е предиздвикало да осъзнае, че няма един единствен провинен за заболяването. Тя е уверена, че Алцхаймер би трябвало да се преглежда сложно – по този начин както се възприемат през днешния ден сърдечните болести, за които способстват доста фактори, а няколко разнообразни лечения оказват помощ за забавянето и предотвратяването им.

Някои медикаменти към този момент са позволени за приложимост при други положения, свързани с Алцхаймер и могат да влязат в приложимост до пет години.

Професор Тара Спийс-Джоунс, водещ специалист в Единбургския университет, изясни предходната година, че до десетилетие може да бъде налично лекарство, което да спре развиването на проблемите с паметта, надхвърлящи първичното леко комплициране. Тя сподели: „ Опасявам се да употребявам думата „ лек “, която е доста мощна, само че мисля, че до 10 години ще имаме лекарство, което ще модифицира болестта “. „ Това ще медикамент, който може да спре заболяването на Алцхаймер в нейния ход или даже - въпреки че това е по-малко евентуално - да я обърне, откакто е почнала “, добави професор Джоунс.

Експертът е изключително разчувствуван от проучванията на „ рецептора Сигма-2 “, който се намира в мозъчните кафези и наподобява притегля скупчвания на протеин , наименуван амилоид бета , който е обвързван с заболяването на Алцхаймер. Ранните проучвания, въпреки и единствено на 19 души, демонстрират, че лекарство, блокиращо този развой, би могло да предотврати развиването на заболяването на Алцхаймер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР