Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите -

...
Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите -
Коментари Харесай

РИОСВ установи множество нередности в пречиствателна станция в село Маноле

Експерти от Регионалната ревизия по околната среда и водите - Пловдив /РИОСВ - Пловдив/ дружно с представители на бранш "Икономическа полиция " към Министерство на вътрешните работи - Пловдив, Басейнова дирекция "Източнобеломорски регион " /БДИБР/и Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда ревизираха сдружение за развъждане на патици в с. Маноле, към което оперира и пречиствателна станция за отнасяне на индустриални отпадъчни води.

Проверката е по сигнал, постъпил на "зеления телефон ", и при нея са открити голям брой нередности, оповестиха от пресцентъра на екоинспекцията.

Проверена е документите, като договорите за наем, издадените разрешителни, дневници, отчетни книги за дейностите и регистри, при воденето на която са открити пропуски. Направен е и оглед на пречиствателната станция. Установено е, че като част от софтуерната скица на ПСОВ, на площадката са налични 58 изсушителни съоръжения с съдържимост към 200 тона, от които сега се употребяват към 20.

В момента на осъществяване на обхода инспекторите стават очевидци на изсипването на течна наслойка от лекотоварен автомобил. Проверяващите са взели проби от отпадъчните води от избраната за това точка в разрешителното за заустване, издадено от БДИБР.

На оператора е направено наставление неотложно да прекрати приемането на боклуци за отнасяне в изсушителните полета на площадката до цялостното им разчистване, а Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив да бъде известена документално при осъществяване на предписанието. Въз основа на направените констатации е стартирана административно-наказателна процедура, се показва още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР