Експерти от Районната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/

...
Експерти от Районната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/
Коментари Харесай

Плевенски екоексперти участваха в мониторинг на кафява мечка в Родопите

Експерти от Районната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Плевен са взели участие в мониторинг на кафява мечка в Западните Родопи дружно с представители на горски стопанства в региона на Смолян, Девин и Велинград. По време на наблюдението са открити следи от виталната активност на мечките – отпечатъци от предни и задни лапи, екскременти, краткотрайни лежанки. Данните са въведени в полеви формуляри, които включват GPS-координати на наблюдението и запис (трак) на обследвания маршрут, оповестиха от екоинспекцията
Мониторингът се е провел в интервала 23 октомври – 26 октомври. Той е бил по авансово избрани направления в осъществяване на Методиката за мониторинг на кафява мечка към Националната система за мониторинг на положението на биологичното многообразие. В преброяването са взели участие специалисти на Изпълнителна организация по околна среда, Изпълнителна организация по горите, Министерство на околната среда и водите и Регионални инспекции по околна среда и водите на територията на страната.
Целта на събраната по време на мониторинга информация е да се откри числеността и положението на популацията на типа, както и да се записват териториите, които се населяват от кафявата мечка, разясни Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР