Експерти от Групата за бързо реагиране при Екоинспекцията в Смолянпровериха

...
Експерти от Групата за бързо реагиране при Екоинспекцията в Смолянпровериха
Коментари Харесай

Четири нападения от мечки!

Експерти от Групата за бързо реагиране при Екоинспекцията в Смолянпровериха четири сигнала за вреди от мечка през март. При направените проверкиса открити вреди върху три пчелина в землищата на село Митовска и село Леска,община Мадан и селскостопански животни в околност „ Канарата “, землище на селоСливка, община Баните. При огледите е установено, че вредите са нанесени откафява мечка. Комисията е изготвилапредложения за обезщетение на притежателите, съобщава 24smolian.com.

През този интервал на годината нападенията на мечки надселскостопански животни и пчелини се дължат на неналичието на хранителна база изагуба на тегло на екземплярите през зимата, показаха от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Екоинспекцията приканва стопаните на селскостопанскоимущество да засилят превантивните ограничения по запазване на животни и пчелини.Пашата би трябвало да се прави с овчар и кучета, нощуването на животните да е вмасивни икономически здания, да има ограждане с електрически огради, шумови исветлинни отблъскващи средства.

От началото на годината досега на територията наинспекцията са регистрирани общо седем вреди от кафява мечка.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР