Експерти на РИОСВ Варна са отнели в полза на държавата

...
Експерти на РИОСВ Варна са отнели в полза на държавата
Коментари Харесай

Експерти конфискуваха препариран мишелов от заведение във Варна

Експерти на Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна са лишили в интерес на страната препариран мишелов  от заведение в кв. " Чайка “. На стопаните на " Мако кафе “ е формиран акт за административно нарушаване, научи Varna24.bg. 

Няколко сигнала за мъртви делфини по крайбрежието на Варна и курортите са получени на зеленият телефон на инспекцията. Сред останалите сигнали са за открит мъртъв лебед пред заведение " Хавай “ на алея Първа в морската градина, открит кълвач с засегнато ляво крило, настанен в зоокъта на Варна  и дребна сова до административната постройка на зоопарка в гр. Добрич. 

Малка сова в безпомощно положение е открита и околност " Малка чайка “. Екземплярът е настанен в Оперативна програма Зоопарк –спасителен център Варна.

На зеленият телефон е подаден още и сигнал за непозволено горене на пластмаса и изострен зноен въздух на крайезерния път преди база " Казашко “.

Сред сигналите има и подобен за замърсен канал, който се излива в морето на Балчик, до заведение " Каваците “, където се носи мощна миризма на фекалии.  При осъществената инспекция е открито, че помпата в КПС не работи. Служители на " В и К “ са прочистили тръбата и възстановили работата на помпата.

В избавителен център е настанена и костенурка, открита във Варна. 

Сигнално писмо е изпратено до Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна и за замърсяване на Южен плаж с голям брой мокри кърпички от туристически кораби. Сигналът е препратен към  Морска администрация.

Община Варна пък ще проверява сигнално писмо за изсичане на дребен парк заради градеж на нова кооперация гр. Варна.

Интересен сигнал е получен и от по отношение на набези на лисици в село Паскалево, община Добричка. Сигналът е предаден на ДГС Добрич.

На електронната поща на Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна е дошъл и сигнал за нерегламентирано бунище до военното отделение в м-ст " Побити камъни “, който е препратен към Община Аксаково.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР