Експерти на РИОСВ – Бургас, Басейнова дирекция Варна и Регионална

...
Експерти на РИОСВ – Бургас, Басейнова дирекция Варна и Регионална
Коментари Харесай

Проверяват сигнал за мъртва риба в река Караагач

Експерти на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, Басейнова дирекция Варна и Регионална лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда в Бургас направиха незабавна инспекция при получен сигнал на 13 август 2017 година в 9.46 часа за измряла риба в р. Караагач. При инспекцията беше открито, че има единични екземпляри умряла риба. Това оповестяват от Регионална екоинспекция - Бургас.

Реката не се влива в Черно море поради образувалата се по натурален път пясъчна коса в региона на устието на реката. Взети са проби от крайбрежните морски води от три пункта. На място са измерени pH и наличието на разперен О2. Няма отклоняване от нормите. Взети са и водни проби за физико-химичен разбор. В момента на инспекцията от канализационна шахта, ситуирана на 3-4 м от реката, наоколо до мост над нея по пътя Бургас-Царево е открито преливане на води с тип и аромат на отпадъчно битово фекални води. Заради наклона преливащите води от шахтата се заустват в реката.

Участъкът към шахтата е очевидно нечист и се усеща неприятна миризма.
Сформиран е дежурен екип на „ ВиК “ ЕАД - Бургас. Шахтата е отпушена и повредата е отстранена. Преустановено е преливането на непречистени отпадъчни битово фекални води от нея. На кмета на община Приморско е обещано наставление неотложно да се извърши разчистване на установения нечист сектор и да се уведоми Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР