Експерти на ООН призоваха за хуманитарно прекратяване на огъня в

...
Експерти на ООН призоваха за хуманитарно прекратяване на огъня в
Коментари Харесай

Експерти на ООН изискват прекратяване на огъня, предупреждават, че Газа „изтича времето“

Експерти на Организация на обединените нации приканиха за филантропично преустановяване на огъня в Газа, заявявайки, че времето изтича за палестинския народ, който е в „ сериозен риск от геноцид ”.

Близо четири седмици израелско бомбардиране на линията Газа в отговор на офанзивите на въоръжени мъже от Хамас в Южен Израел на 7 октомври са умъртвили повече от 9000 души, настояват здравните управляващи, множеството от които дами и деца.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Законни ли са офанзивите на Израел против лечебните заведения в Газа? Властите в Газа споделят, че 15 са убити при израелски удар против бежанския лагер Бурейдж Израелската войска среща гневна опозиция „ пред портите на град Газа “ завършек на списъка

„ Оставаме уверени, че палестинският народ е изложен на сериозен риск от геноцид “, сподели в четвъртък в изказване групата от специалисти, формирана от седем специфични докладчици на Организация на обединените нации. „ Ние пожелаваме филантропично преустановяване на огъня, с цел да подсигуряваме, че помощта ще доближи до тези, които се нуждаят най-вече от нея. “

Експертите също показаха „ задълбочаващ се смут “ по отношение на израелските въздушни удари против бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа от вторник вечерта – удари, които съгласно известията са умъртвили и ранили стотици палестинци – и нарекоха това безочливост нарушаване на интернационалното право.

Те споделиха, че са загрижени за сигурността на Организация на обединените нации и филантропичните служащи, лечебните заведения и учебните заведения, които дават леговище на хората в Газа, и сигурността на публицистите, медийните служащи и членовете на техните фамилии.

Израелската задача към Организация на обединените нации в Женева съобщи, че приготвя отговор на забележките на специалистите.

Международният углавен съд дефинира закононарушението геноцид като съответно желание да се унищожи напълно или отчасти национална, етническа, расова или религиозна група посредством ликвидиране на нейни членове или по различен метод, в това число налагане на ограничения, предопределени за попречване на раждаемостта или принудително прекачване на деца от една група в друга.

На 28 октомври напускащият почитан чиновник на Организация на обединените нации по правата на индивида Крейг Мокибър писа до висшия комисар по правата на индивида Фолкер Тюрк, казвайки: „ Виждаме геноцид, който се разпростира пред очите ни, а Организацията, на която служим, наподобява безпомощен да го спре. ”

Службата по правата на Организация на обединените нации сподели, че плануваното пенсиониране на Мохибер е влезнало в действие тази седмица и че възгледите му са „ персонални “ и не отразяват тези на службата.

Доставянето на помощ за Газа е задушено, откогато Израел стартира да бомбардира гъсто популации анклав, като филантропичните организации настояват, че тя надалеч не дава отговор на потребностите на хората там.

„ Ситуацията в Газа доближи пагубна повратна точка “, споделиха специалистите на Организация на обединените нации, добавяйки, че жителите на Газа са останали с нищожна вода, медикаменти, гориво и съществени консумативи, като в същото време са изправени пред рискове за здравето.

Те също по този начин показаха съдружниците на Израел, за които споделиха, че „ носят отговорност и би трябвало да работят в този момент, с цел да предотвратят пагубния си курс на деяние “.

„ Призоваваме Израел и неговите съдружници да се съгласят на неотложно преустановяване на огъня “, споделиха специалистите на Организация на обединените нации. „ Времето ни изтича. “


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР