Експерти и членове на комисията по стратегия на националната отбрана

...
Експерти и членове на комисията по стратегия на националната отбрана
Коментари Харесай

Washington Post: САЩ могат да загубят война с Русия или Китай, гласи доклад до Конгреса

Експерти и членове на комисията по тактика на националната защита по поръчка на Конгреса на Съединени американски щати са показали отчет. В него те показват неспособността на Съединени американски щати да водят война на два или повече фронта по едно и също време.

Комисията бе основана от US Конгреса през 2017 година, с цел да оцени политиките в тази сфера на президента Доналд Тръмп, и в нея влизат 12 високопоставени политици, военни и дипломати от двете партии, написа Блиц.

 

Изданието Washington Post пише, че експертите са установили спад на превъзходството на Съединените щати във военната сфера. Това неизбежно е довело до " рецесия в националната сигурност ", считат създателите на отчета. 

Според специалистите, армията на Съединени американски щати ще понесе колосално високи загуби на жива мощ и най-важните си финансови запаси в предстоящ спор. 

" Въоръжените ни сили ще се стремят към победа, само че, евентуално, ще изгубят войната против Китай или Русия ", се показва в отчета. 

Освен това военните специалисти считат, че територията на Съединени американски щати, без значение от рекордните разноски за защита, ще бъде подложена на разнообразни офанзиви, в това число и в киберпространството.

Военните експерти също по този начин обръщат внимание на смаляването на нуклеарния капацитет на Съединените щати спрямо техните съперници и евентуални врагове.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР