Експертът по сигурност Тихомир Безлов смята, че сегашният наплив на

...
Експертът по сигурност Тихомир Безлов смята, че сегашният наплив на
Коментари Харесай

Експерт разкри защо мигрантите нахлуват в България

Експертът по сигурност Тихомир Безлов счита, че сегашният напор на противозаконни мигранти на България е заложен като наклонност в последните близо 10 години и се дължи на вътрешни и външни фактори.

„ Това не е първата вълна нелегално преминаващи мигранти. Голямата вълна беше 2013-2016 година Тогава гърците построиха стените си за ограничавания и мигрантите потеглиха вместо през Гърция, през България. През 2013 година беше българското начало, а огромната детонация беше когато гърците започнаха да возят мигрантите от островите с фериботи до сушата ”, изясни пред НоваНюз Безлов, който е основен специалист в стратегия „ Сигурност ” на Центъра за проучване на демокрацията.

Според него механизмът на казуса е, че има цялостна система на корупция. „ Министерство на вътрешните работи не е нищо друго от приходната администрация или локалната администрация. Имаме доста оптимистични или песимистични упования, че това може да се спре, което е просто нереалистично. Колкото по-бедна е страната, толкоз по-високи са равнищата на корупция. А по какъв начин тъкмо се пресмята корупцията е доста огромна тематика. Когато една страна се качва във връзка с прихода си, тя стартира да понижава равнищата си на корупция ”, сподели Тихомир Безлов.

Той добави, че самите политически партии би трябвало да имат вътрешна регулация против корупцията, защото от тях потегля администрацията, те я сменят, те избират кой да остане, кой да напусне.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР