Експертът обяснява, че успехът ще бъде свързан с постигането на

...
Експертът обяснява, че успехът ще бъде свързан с постигането на
Коментари Харесай

Военен експерт: Украйна има нужда от четири чудеса, за да изтласка руските сили

Експертът изяснява, че триумфът ще бъде обвързван с постигането на резултат, какъвто не е бил следен в последния век на модерни войни. По неговите думи войните през ХХ век са били решавани таман с контранастъпления. Според него опциите за триумф в днешния случай не са огромни. Според него въздействие ще окажат теренът, съотношението на силите и съветският отговор. Полковникът прибавя, че с цел да съумеят украинците, четирите чудеса би трябвало да се изпълнят по едно и също време.

На първо място Хузен слага въпроса за прекосяването от защита в нахлуване, откакто до момента украинските сили са работили под прикритието на здания и окопи. Когато минат в нахлуване, те ще бъдат под погледа на противниковите средства за наблюдаване и ще бъдат под ракетен и въздушен обстрел. Украинците ще би трябвало да преодолеят Днепър и други места, прорязани от водни площи, над които мостовете от дълго време са унищожени. За задачата ще бъде нужна доста техника и ще би трябвало тя да бъде разгръщана под постоенен противников обстрел.

На второ място идва въпросът за числовото и военното превъзходство - до момента не е имало случай, в който контранастъплението да бъде сполучливо, когато се прави от сили без числено предимство, нито с повече и по-добра артилерия или военновъздушни сили (ВВС). Според Хузен даже западните войски, напълно готови и обезпечени, мъчно биха преодолели построените от Русия отбрани. Същевременно украинците би трябвало да работят без задоволително отбрана от Военновъздушни сили, при дефицит на снаряди, със комбинация от нова и остаряла бронирана техника, с бойци - щатни и наборни - без опит в комплицирани огромни настъпателни дейности.

Третата точка е отговорът на Русия - дали ще следи дейностите безучастно , или ще успее да преразпредели силите си и да отвърне със свое следващо нахлуване. Хузен предлага Украйна да продължи да нанася удари в тила на съперника с поразяване на веригите за фронтови доставки. Той отбелязва, че не е ясно към този момент дали Русия няма да свика нова незабавна готовност.

На последно място специалистът показва нуждата от опазване на поддръжката за Киев , даже напредъкът за отвоюването на завзетите украински земи да е муден или непълен. Хузен регистрира, че предстоящото украинско нахлуване повдига бойния дух на войските и кара съветските сили да се разпилян, което понижава качествата им да нанасят удари. Същевременно отлагането на украинското нахлуване може да обезвери войските и това да се утежни в допълнение, в случай че не бъдат реализирани заложените цели. Според специалиста последствията ще бъдат неприятни освен за украинските войски, само че и за духа на украинските жители, а това е решаващо за съпротивата. Хузен напомня, че съветският президент Владимир Путин към този момент разгласи времето за собствен съдружник и изрази очакване Западът да се умори от войната .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР